STOKK PÅ OSLO S – HELGEVLOGG

Hei dere. Nå er det tirsdag og jeg har lagt ut en ny video på bloggen. Denne gangen er det en helgevlogg som ligger ute. Det er fra helgens Oslotur. Jeg viser blant annet hvordan det er å gå med stokk i Oslo, vi er på sykebesøk på riksen og litt forskjellig. Link til Kanalen min finner du HER. Klikk på bildet for å komme direkte til videoen.

Se, lik og abonner

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

STJELE PENGER FRA ET BLINDT BARN ?

I går kveld satt jeg og mamma og så litt på forskjellige videoer på youtube. I dag siste har jeg fått en liten obsession på å se blinde barn øve på å gå med stokk, eller barn med andre utfordringer der vi får se hvordan de takler utfordringer de har. Jeg blir så ufattelig imponert, og jeg blir så glad hver gang jeg ser videoer av barn som klarer seg så bra. Noe av det fineste jeg ser er barn som får til det vanskelige, og som jobber og jobber for å få til å leve “normal”. Når de lykkes med det, så blir jeg så rørt og glad inni meg.  I tillegg har jeg sett på et par videoer på fra youtubekanalen Hihokids, der barn får møte ulike voksne mennesker med ulike diagnoser. Noen i elektrisk rullestol, døve, blinde, fengelsesfanger og ja – alle mulige mennesker. Jeg elsker å se hvordan barn er så lite dømmende. De vil så gjerne være snille.

Uansett, i går skulle jeg vise noen a disse videoene til mamma. Da kom en annen video opp som forslag “Would you steal money from a blind kid?”. I videoen ser vi en gutt som spør om å få veksle en 5 dollar lapp, mens han egentlig holder en 50 i hånda. Han går med hvit stokk, og spør tilfeldige på gata. Da jeg så denne videoen måtte jeg bare dele den videre, håper alle tar seg tid til de 5 minuttene. 

Som dere ser i videoen er det forskjellige resultater. Jeg trodde ikke det var mulig en gang. Jeg er kanskje ganske naiv, men at folk er så fæle? Dette er voksne mennesker, som stjeler penger fra et barn med hvit stokk? Jeg ble glad for å se at noen hadde vett på å oppføre seg som et sivilisert menneske. Den unge mannen som ikke bare sa i fra, men også var villig til å gi gutten et par mynter. Sjokkerende å se at det ofte er de unge menneskene som faktisk greier å være de “voksne” her. 

Jeg ønsker å spørre dere nå, og vær ærlig med dere selv.
* Hva ville du gjort om du var i denne situasjonen?
* Ville du utnyttet et barn på denne måten?

Jeg ber dere tenke dere om hvis dere skulle havnet i en liknende situasjon en gang. Jeg har nesten ikke ord en gang, sitter igjen litt målløs. Jeg er helt sjokkert over at noen mennesker her i verden faktisk er så fæle. For det er det de er. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

NY HUND I FAMILIEN

Hei dere. Nå blogger jeg fra Oslo, og jeg er ganske så kaputt. I dag tidlig dro vi med buss fra Kragerø. Mamma skal på mør med nyreforeningen i morgen, i tillegg skal i besøke en venninne av meg som ligger på Rikshospitalet nå. 
Jeg er supersliten etter å ha gått rundt i Oslo. Utrolig hvordan noen tar hensyn og flytter sg når jeg bruker stokk, mens noen virker som om de målbevisst går rett på meg. Blir ganske sjokkert enkelte ganger. Heldigvis ser jeg litt og klarer å flytte meg før det er for sent. Men at det er jeg som skal stresse med det, og vike for mennesker fordi de er opptatte med å stå stille/snakke i telefonen/ sende melding eller whatever, det synes jeg er veldig spesielt. Nok om det nå, det kommer i en video. Her er det mye å ta tak i. 

I går hadde jeg også en helomvending på rommet mitt, jeg fikk i det minste begynt. Jeg holder på å rydde, og få alt i systemer. Så det blir lettere å finne frem, ikke bare bare det nei. 
På ettermiddagen besøkte vi tanta til mamma som har fått seg ny hund, utrolig koselig!! Den var utrolig snill, og det var koselig for Wilma å få hilse på en så stor og snill hund. 

Bildebeskrivelse: Guro Helene sitter i midten med en hund på hver side. En stor labrador, og en liten yorkshire terrier. 

Å KLE PÅ SEG SOM EN TREÅRING

//Inneholder annonselenker
 

Okei dere. Så som dere har skjønt så går det stort sett fint for meg å se dårlig. Men noen ting irriterer meg igjen og igjen, og her skal dere få se eksempler på tre av de. 

Som dere kan se på bildet under har jeg tatt skoene på feil bein. Og jada, jeg kan jo bare kjenne etter før jeg tar skoene på meg. Men av og til tar jeg på meg skoene uten å tenke meg om, akkurat som jeg gjorde da jeg så godt. Da ender jeg ganske ofte opp med skoene feil. Det skjer flere ganger i uka. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene tar bilde av skoene sine ovenfra. De er på feil bein. 

På neste bilde var jeg skikkelig fornøyd med antrekket jeg hadde tatt på meg. Jeg var på besøk hos Hedda, og vi skulle ut på en tur. Jeg var strålende fornøyd mens jeg så meg i speilet og så “Åh jeg har aldri tenkt på at disse fargene passer sammen, se da!” Hedda svarte meg at “Nei det er kanskje ikke så rart for de passer ikke sammen heller. Det er helt grusom kombinasjon” Takk og pris for gode venner som sier i fra. I mine øyne var det ikke bare det at det gikk sammen heller. Neida, jeg syntes det var dritfint. Jeg synes forsåvidt det enda, men har blitt fortalt at jeg aldri ville gått sånn før. Tror jeg bare burde stole på det. Haha her kan dere se resultatet av Guro Helene 20 år som prøver å kle på seg selv. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene ler til kamera. Hun har på seg lyserosa boblejakke og knall oransje hettegenser

Link til jakka finner dere forresten Her. Akkurat nå er den på salg til nesten halv pris, så jeg da jeg var inne på siden i stad. Den finnes også i rosa, mørkegrønn og svart. Hahah, jeg elsker den jakka her, og har den faktisk i grønn også. Kjennes ut som å bo inni en stor og deilig dundyne. Diiiiigg! Buksa i bildet under finner dere Her, den var tydeligvis også på salg. Så da vet dere det. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene ler og ser ned i bakken. Hun har på seg hvit bukse, lys rosa boblejakke og knall oransje hettegenser

Hahah, så siste problemet er vel noe som ikke har vært et problem siden barnehagen tror jeg. I det siste har det skjedd ofte. Da mener jeg ikke en gang innimellom heller. Neida, opp til flere ganger i uka dette også. Her kan jeg streng tatt også kjenne etter. Men for å være ærlig så glemmer jeg det. Jeg er så vant til å se, så jeg tar klærne på meg automatisk. Jada, vi snakker om den typiske klærne på vranga- feilen. Det skjer relativt ofte at jeg tar genseren på vranga, og trusa havner på vranga omtrent hver eneste dag. I hverfall 50/50. En dag dro jeg på møte med kommunen og satt hele møtet med en tynn hettegenser på vranga – er det i det hele tatt mulig liksom ? Først på slutten av møtet gikk det opp for meg. Dette skjer ofte, men som regel oppdager jeg det i det minste før jeg går ut døra. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene har på seg en rosa genser med glidlåsen inn mot kroppen. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

VIDEOFILMING OG BRILLEPRØVING

Hei dere, sent innlegg fra meg i dag. På mandag hadde jeg ukens spørsmål som jeg jo har fast. Men utenom det har jeg ikke bloggen ordentlig siden lørdag. Jeg føler vel ikke jeg må gi dere noen “unnskyldning” for det. Jeg blogger når jeg har til og krefter, jeg regner jo med at ale har forståelse for det. Likevel vil jeg gjerne få ut innlegg hver dag. Men jeg vil heller levere noe bra, enn halvferdig. Så da vet dere det. ♥
I går postet jeg jo video, og har fått mye positivt tilbake etter det. Jeg vet at mange ikke abonnerer enda, så hvis du ikke har gjort det enda – klikk HER. Det er veldig fint om dere abonnerer så får dere med dere alt nytt som kommer, i tillegg får jeg en peiling på hvor mange som følger med. Du kan også sette på en innstilling som gjør at du får opp varsel når jeg legger ut noe nytt – så jeg anbefaler dere absolutt og abonnere nå med en gang. 

I går var jeg ute å spiste med min venninne Malene. Hun studerer i Trondheim, og det var en stund siden jeg hadde sett henne sist. Vi hadde med begge mødrene våre også, så det var utrolig utrolig hyggelig. Det er så fint med sånne venner man kanskje ikke snakker med hver dag, men som likevel er naturlig og deilig å henge med likevel. 

Bildebeskrivelse: Malene sitter ved et bord med tom tallerken. Hun ser mot kamera og smiler, mens hun drikker av et glass med sugerør

Og i dag har jeg vært med venninna mi Christina. Vi har bada, og filma video til dere(Wiii) Så det er bare å glede seg til det fremover. Jeg har også vært og lånt med meg briller hjem fra optikeren i dag. Jeg har filmet og vist det på snapchat i dag. Så legg til helene.vlogs hvis dere har lyst til å se det. 


Bildebeskrivelse: Christina sitter i jacuzzien. Hun ordner med håret sitt og kikker ut i luften. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

IRRITERENDE TING MAN FÅR HØRE SOM BLIND

Som blind/svaksynt får man ofte høre mye rart. Mye er relevante spørsmål, som selvfølgelig trenger svar. Andre spørsmål og kommentarer er hakket rarere. I dag har jeg en video til dere, der jeg snakker om 10 irriterende ting som går igjen. Ting vi ofte får høre, og spørsmål vi ofte må svare på. Håper dere liker videoen, dere finner den HER

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

UKENS SPØRSMÅL #8

Tid for ny ukens spørsmål. Denne gangen kom det mye spørsmål om øyne og alt det der. Det er ikke sånn at når jeg har ukens spørsmål så er det bare lov å spørre om sykdom altså. Uansett, her kommer denne mandagens spørsmål, håper dere liker svarene. 

*Hva synes vennene dine om at du har fått dårligere syn?
Altså, jeg vet ikke helt om de synes så mye. De synes jo synd på meg, det har de sagt flere ganger. Bortsett fra det synes de vel det er helt greit. Jeg har ikke snakket med alle vennene mine om det heller. Men de jeg kjenner best, de som er mine aller beste venner, de synes det er ganske fælt at jeg måt oppleve dette, og sier flere ganger at de synes synd på meg. Jeg personlig synes ikke det er så synd på meg egentlig, jeg klarer meg jo. Jeg vil gjerne at folk skal ha respekt for meg, og medfølelse til en viss grad. Men jeg vil jo ikke være stakkarslig heller, føler ikke at jeg er en stakkarslig person egentlig. 

*Har du mistet venner etter at du fikk dårlig syn?
Nei jeg vil ikke si det egentlig. Mine beste venner har jeg uansett, og det er de jeg bryr meg om. Selvfølgelig er det noen som har tatt avstand, det er det alltid. De er kanskje redd hvor hva de skal si og hvordan de skal oppføre seg. Ikke vet jeg, men sånn er det jo alltid. Men som sagt de jeg bryr meg om har jeg enda. Jeg tenker at om noe sånt gjør at man mister venner, da var de aldri ekte venner uansett. Da er det like greit at de er borte egentlig. 

*Ville du helst vært født blind eller blitt blind i ungdomsårene ?
Vanskelig men gøy spørsmål, si i fra hvis dere vil ha video eller innlegg med enda flere refleksjoner og tanker rundt dette.
Jeg tenker det er “fordeler” og ulemper med begge deler. Jeg er glad for at jeg har sett normalt før. Jeg vet hvordan ting kan se ut, jeg har sett farger, jeg har sett smil, jeg har sett fin natur, sjøen og ikke minst alle menneskene jeg er glad i. Jeg vet hvordan alt så ut før, og kan tenke tilbake på det. Samtidig er alt veldig nytt for meg. Jeg må lære alt nytt og forholde meg til en stor og ny verden. Er du født blind, så lærer du deg å leve som blind fra starten av. Du er mer fokusert på andre sanser, og er rett og slett en mer “erfaren” blind om man kan si det sånn. Jeg er veldig glad for at jeg har sett før, og ville valgt det. Begge deler er ille uansett, men jeg er glad for at jeg har sett mye fint i livet mitt som jeg kan drømme tilbake til. 

* Har du bedre hørsel enn andre, siden du ser så dårlig?
Absolutt ikke. Jeg vet ikke om det er en myte eller ikke. Mulig noen blinde hører bedre, men jeg tror ikke det. Det er ikke sånn at du får hørselen til en katt eller noe sånt bare fordi øynene ikke virker. Men man blir mer fokusert på å bruke andre sanser. Dere får ca 90% av all informasjon gjennom synet, hvis jeg ikke husker helt feil. Den informasjonen må synshemmede få inn via andre sanser for eksempel hørsel. Det er vanskelig å forklare dette her, men nei synshemmede hører ikke bedre, men de er mer fokusert på å bruke den hørselen de har – skjønner ? 

*Hva savner du mest å kunne se ordentlig ? 
Det er småting her og der jeg savner. Alle situasjoner er litt vanskeligere, og litt mer tungvint. Men det er en ting jeg savner mer enn de andre, sånn akkurat nå i alle fall. Det høres nok overfladisk ut for mange, men jeg savner å kunne sminke meg. Jeg sminker meg fortsatt, og jeg elsker det like mye. Jeg slapper aller mest av når jeg sminker meg, det er liksom min måte å koble ut på. Nå sminker jeg meg mye med å bruke følelsene. Jeg kjenner etter hvor jeg skal legge ting, prøver ut nye ting når jeg vet at jeg ikke trenger ut av huset. Da går jeg ned og spør familien, som oftest er det okei, og noen ganger ler de. 
Uansett, jeg savner å kunne se fargene klart og tydelig, og jeg savner å se hvordan alle fargekombinasjonene blir sammen.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

MAT OG KOS I STAVANGER

Hei dere, på tide med enda en ny oppdatering her i fra Stavanger. I dag har vi hatt en skikkelig kosedag egentlig. Dagen startet med at Kamilla lagde pannekaker  til frokost. Til lunsj spiste vi nudler og kjeks, etterfulgt av gulrotkake til dessert. Noen timer senere lagde vi pizza. Så som dere skjønner, så har det gått i mye mat i dag og vært en rolig og slapp dag. Meeeen vi har ikke bare tatt det rolig heller. Hedda er også utrolig flink til å ta bilder, så vi har tatt litt forskjellig i dag – som jeg gleder meg masse til å vise dere senere. 


Bildebeskrivelse: Det er bilde av et frokostbord med pannekaker, og diverse pålegg. 


Bildebeskrivelse: Hedda spiser av en bolle med nudler. Hun ser i kamera og har nudler hengende ut av munnen sin. 


Bildebeskrivelse: På bordet står det gulrotkake og brus


Hedda og Guro Helene tar et bilde av seg selv. Hedda sitter bak Guro Helene. De klemmer og smiler til kamera. 


Bilebeskrivelse: Det ligger pizzs og tallerkener på bordet. Hånden til Guro Helene rekker hånden frem for å ta et stykke. Hun har en tatovering på håndleddet, som synes på bildet.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

17.02.2018

//inneholder annonselenker

I dag har jeg og Hedda vært ute og gått en liten tur. Hjemme i Kragerø er det halvannen meter snø, og iskaldt. Her er det bart og nydelig. Vi tok noen bilder ute i det fine været som jeg tenkte å dele med dere. Genseren er fra Zara og buksa er fra Bikbok. Nå har bikbok 100kr avslag på alle bukser. Det har i alle fall jeg benyttet meg av. Link finner dere HER


Bildebeskrivelse: Guro Helene går i en park, hun har på seg hvit bukse og oransj hettegenser. Hun ser ned mens håret blåser til siden. I bakgrunnen er det et oransj og et hvitt trehus. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene har på seg hvit bukse, orjans genser og beige sko. Bildet er tatt nedenfra. Hun holder i håret sitt, mens hun ser ned i bakken. I bakgrunnen er det et oransj og et hvitt trehus.


Bildebeskrivelse: Guro Helene står med kroppen mot kamera. hun ser ned i bakken. Håret henger ned, og dekker halve ansiktet.


Bildebeskrivelse: Guro Helene står med ryggen til. Hun ser på skrått ned mot bakken, så man kun ser håret og ikke ansiktet. I bakgrunnen står det trehus, og på siden er det grønne busker. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

  

SPADAG & SHOPPING

I dag har vi vært på spa. Det var utrolig deilig med litt luksus i hverdagen. Spesielt etter alt stresset som har skjedd i det siste. Endelig er jeg her igjen, og får tilbringe kvalitetstid med min bestevenn igjen. Etter spadagen tok vi en shoppingrunde i byen. Det er ikke så mye mer enn det å skrive om, derfor har jeg tatt en del bilder å vise dere. Tro meg, vi tok bilder både vel og lenge, men det skjedde noe galt på hvert eneste ett av bildene. Enten var det lyset, eller vannet eller en rar grimase i fjeset – ja, dere skjønner poenget.  Her er i alle fall bildene vi tok. Nå skal vi spise taco, sammen med resten av gjengen til Hedda og Kamilla, de har jeg ikke sett siden i sommer, så det blir så koselig! 


Bildebeskrivelse: Guro Helene går ned badestigen til bassenget, med ryggen til kamera. Det er blått vann, og blått lys rundt i rommet. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står i bassenget med ryggen til. I bakgrunnen er det et boblebad og blått avslappende lys.


Bildebeskrivelse: Hedda står i boblebadet med ryggen til. Hun kikker utover bassengområdet. Det er blått avslappende lys i bakgrunnen. 


Bildebeskrivelse: Hedda ligger på bassengkanten. Bildet er tatt slik at det ser ut som Hedda ligger på vannet. Vannet er blått, veggen bak er laget av grå stein. 


Bildebeskrivelse: På bildet ser vi Guro Helene som er i vannet. Hun ser skrått ned i vannet, slik av vi kun ser skuldrene og håret. 


Bildebeskrivelse: Hedda og Guro Helene tar bilde av seg selv. Hedda strekker frem en arm, som dekker bildet halvveis. De smiler og ler, mens de ser på hverandre. 


Bildebeskrivelse: Bildet viser gamle stavanger. Det er hvite trehus på hver side, med en vei av brostein i midten. Det er blå himmel og fint vær. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥