VIDEO tatoveringer og båtkjøp

Hei dere. I dag kommer endelig en veldig etterspurt video som jeg håper dere liker veldig godt. Jeg viser dere nemlig alle tatoveringene mine, og forteller hva de betyr. Siden jeg tok en ny tatovering for to dager siden, valgte jeg å kombinere dette med en vlog. Så jeg håper virkelig dere liker videoen. 

 

OG, vi kjøper båt. Æææ! Trykk på bildet under for å komme rett videre til videoen, og klikk HER for å komme til kanalen min. Abonner gjerne. 

/Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

PERFEKT SOMMERDAG

I dag har det vært skikkelig varmt og deilig ute igjen. Vi måtte selvfølgelig benytte muligheten til å sole oss litt i dag også. Det var utrolig koselig, selv om vi ikke fikk noen farge overhodet. 


Bildebeskrivelse: Wilma ligger i skyggen under et tre. Hun ser til siden. Hun har sort og brun pels og er bittebitteliten

Bildebeskrivelse: Guro Helene og Tina tar bilde av seg selv. De ligger på gresset og smiler til kamera.

Bildebeskrivelse: På bildet ser vi brus, kjeks og potetgull som ligger på teppene ute på gresset. I bakgrunnen ser vi tinas bare bein.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra fotballkamp. Det var broren min og laget hans som spilte, og de vant veldig for å si det sånn. Nå er jeg skikkelig sliten, så jeg skal bare legge meg med en gang jeg har publisert dette. I morgen blir en sykt lang dag, og da må jeg helst være litt utvilt. Jeg skal vlogge hele dagen i morgen, og jeg gleder meg skikkelig til å vise dere resultatet. Æææ!! 

/Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

17. MAI (del2)

I dag har jeg vært så daff hele dagen. Jeg sov hele natta, i tillegg har jeg sovet nesten hele dagen. Har fått en infeksjon i det ene øyet, så jeg har bare ligget og vært så sliten. Nå skal jeg snart ut en liten tur, så det blir deilig å gjøre noe, nå som jeg har vært slapp så mange timer.

Uansett, her kommer i alle fall resten av bildene fra 17. mai. 

/Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

17. MAI (del1)

Jeg hadde en så utrolig hyggelig 17 mai. Vi var heldige og hadde fint vær hele dagen, og selv om det var liiitt varmt å gå i bunad til tider, så var det en skikkelig fin dag. 
Vi var en jentegjeng som var sammen stort sett hele dagen, og det var veldig hyggelig. Vi startet allerede halv åtte, noe som er helt sykt spør du meg. Vi hadde champagnefrokost sammen før vi dro videre til byen for å se på barnetoget. Etter toget dro vi videre for å ta oss et glass vin ute i fine Kragerø. Etter det måtte vi selvfølgelig dra å se på russetalen og fotballkampen som er hvert år. Det er faktisk helt sykt at det er to år siden jeg var russ, nesten så jeg savna det bittelitt når jeg så christina løp rundt blid som en sol i den blå dressen sin. 

Senere dro vi ut og spiste en ganske stor gjeng på Tollboden her i Kragerø, før vi dro hjem til meg på kvelden og badet i jacuzzien med vin og sjokolade, NAM. Jeg var rimelig sliten når dagen var ferdig, vi holdt jo på fra halv åtte til rundt ett. Selv om jeg elsker å gå i bunad, har jeg ikke et like godt forhold til bunadskoene mine, så jeg var helt kjørt da jeg endelig skulle legge meg. Mamma passa Wilma for meg hele dagen, og vi møttes bare kjapt mens vi så borgertoget midt på dagen. Utrolig snilt, så deilig for meg å slippe å bære rundt på ho i bunad og hele pakka. Ikke at Wilma er så vanskelig å ha med seg, men det var utrolig deilig å bare passe på seg selv. 

Jeg har en del bilder, så det kommer litt tilfeldig rekkefølge og i to innlegg, så dere vet det. 

/Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

DU ER SÅ HELDIG SOM SLIPPER Å LESE TIL EKSAMEN

Du er så heldig som slipper å ta eksamen, du er så heldig som har fri hver dag og ferie hele året, du er heldig som slipper å tenke på om du kommer inn på skole etter sommeren

.. Du er så heldig som ikke kan ta eksamen, du er så heldig som ikke kan fylle dagene med noe nyttig, du er så heldig som må sitte å se på at de andre lever videre


Det er mange ulike måter å se livet på. Alt er ikke så enkelt som det kan se ut som fra utsida. Jeg får høre uttalige ganger at jeg er så utrolig heldig, hvorfor det ? Den perioden vi er inne i nå er spesielt sår for meg. Det er eksamensperiode, og alle er opptatt.  Jeg har også mye å gjøre, men jeg leser ikke til eksamen. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står halveis til siden, hun snur seg og ser rett i kamera med et alvorlig blikk i ansiktet. Hun har krøllete lyst hår til skuldrene, hvit genser og rød bukse

Da jeg gikk på ungdomsskolen gikk jeg ekstremt lite på skolen. Jeg var på skolen rundt 3-4 timer noen dager i uka, og jeg var ofte ute av timen de gangene jeg først dukka opp. 
Nesten hver eneste gang jeg dukka opp på skolen fikk jeg høre hvor heldig jeg var, det fikk meg til å føle meg så liten. Jeg pleide å nikke å smile, og si meg enig. Jeg orka ikke si i mot, men innerst inne stakk det og jeg fikk bare lyst til å gråte. Jeg følte meg ikke heldig i det hele tatt. Jeg fikk gå ut og inn av timene uten å stresse over å få anmerkninger. Tror dere hvem som helst kan få en sånn deal, eller må det ligge noe bak ? 

De andre så at jeg kom for sent på skolen. De så ikke hvordan jeg hadde prøvd i flere timer å stå opp av sengen. Ikke fordi jeg hadde lyst til å sove lenge, men fordi jeg var så syk at jeg ikke klarte å få øynene opp. Heller ikke at jeg hadde sånn hodepine at jeg satt utrykksløs i sofaen de første tjue minuttene for å vente på at de smertestillende tablettene skulle virke. De kunne heller ikke se hvordan jeg stirra på maten min og måtte kjempe i meg hver eneste bit mens jeg var så kvalm at jeg helst bare ville tilbake i senga. Kunne de se hvordan jeg sto foran speilet mens jeg prøvde å sminke bort den tøffe sannheten? Nei, dessverre. Nei, heldigvis. 


Bildebeskrivelse: Gh har hendene i lomma på den røde buksa, hun kikker rett i kamera og er ganske uttryksløs i ansiktet..

Den gangen var vi unge, jeg kan til en viss grad forstå at det er lett å kun se overflaten av enhver situasjon. Vi er eldre nå, men jeg er fortsatt “heldig”. Jeg er heldig som slipper å ta eksamen, men tror dere virkelig at det er så simpelt ? Er det ingen som har tenkt på at uten eksamen følger heller ingen vitnemål ? Uten vitnemål følger ingen utdannelse. Det er sånn livet henger sammen, det finnes ingen enkel snarvei, jeg har ikke seilt gjennom fordi jeg ikke har hatt lyst til å gå samme vei som dere. 

Jeg føler meg heller ikke heldig fordi jeg har såkalt ferie hele året. Jeg kjemper en kamp som mange nok ikke kan se, det har jeg gjort før synes ble borte også. Jeg har nyrene mine, som ikke alltid vil samarbeide. Jeg har legetimer å gå på, jeg må prate med kommunen stadig vekk, jeg tar medisiner som sliter på kroppen og før var det sånn at når jeg endelig følte ting begynte å gå bra for meg, så kom det en infeksjon hoppende på meg. 
Poenget mitt er ikke å fortelle om hvor fælt jeg har hatt det gjennom ungdomsårene mine. Jeg vil egentlig bare få frem at det kan være lurt å tenke to ganger før man snakker. Det er alltid så mye mer bak enn det noen kan forstå uten å selv stå i situasjonen man opplever. 
Prøv å tenke på at nabopulten som ofte står tom, kanskje ikke står tom for moroskyld. Jenta i klassen din som “slipper” å ta tentamen i matte, har kanskje andre grunner enn at hun ikke liker matte. Gutten som ofte får gå ut av timen har kanskje mye å tenke på, eller utfordringer ingen andre kan se utenpå. Tenk litt på det, og spesielt nå i eksamenstida. 

Mai og eksamenstid kan være like tøft og vanskelig for dem som slipper eksamen, prøv å tenk litt på det midt i mellom all lesingen. Du som henger over boka i timesvis og klager og sukker, jeg forstår at det er vanskelig. Men jeg ville gitt alt for å få vært i din situasjon. 


Bildebeskrivelse: Nærbilde av GH. Hun ser alvorlig rett inn i kamera, og lener hodet på hånda si. Hun har brune øyne og blondt krøllete hår. 

Nå sitter jeg her, 21 år, enda ikke ferdig med videregående. Er jeg fortsatt heldig? 
Neste år skal jeg endelig gjøre meg ferdig, jeg må bare venne meg til å være svaksynt først. Jeg må bare lære å bruke stokk først. Punktskrift, forstørring, lyd og bruk av andre sanser. Jeg er så heldig som får oppleve det. 


Bildebeskrivelse: GH ser igjen rett inn i kamera med lysebrune øyne og lyst krøllete hår. Hun holder hånden opp til ansiktet og smiler svakt. 

 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

SOMMER I KRAGERØ

I går var det en fantastisk dag i Kragerø. Vi dro en tur til Kragerø sentrum, og det var så koselig. Vi spiste is på brygga og vi gikk en tur til sjøbadet og slappa av i sola. Etterpå dro vi en tur til tanta til Elise der vi bare var sosiale rett og slett. Det var en ordentlig koselig forsmak på sommer i Kragerø, det var virkelig på tide. Vi tok noen bilder, se så koselig! 


Bildebeskrivelse: Sandra sitter på en benk med Wilma liggende på fanget. Hun ser i kamera og smiler. Hun har langt krøllete hår og hun har på seg sort kjole

Bildebeskrivelse: Isabelle, Elise og Sandra sitter sammen på en hvit benk i Kregerø Sandra har Wilma på fanget. Alle tre jentene smiler til kamera. 

Bildebeskrivelse: Elise og Sandra går på brygga ved sjøen. De har på seg sorte klær og begge har langt hår som blåser svakt i vinden. Wilma er også med.

Bildebeskrivelse: Sandra og Guro Helene står på brygga på sjøbadet i Kragerø. De smiler og holder rundt hverandre.

Bildebeskrivelse: Elise og Sandra går igjen langs brygga. De ser på hverandre og ler mens håret blåser. 

Bildebeskrivelse: Guro Helene og Sandra holder hverandre i hendene og går langs brygga. Guro Helene går et par skritt foran og ser bak på Sandra. De ser på hverandre og ler. Sandra har på seg en sort kjole, GH en lys olabukse og hvit genser. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

Fredagskveld med nbfu

Hei dere, god formiddag. I går holdt vi på hele kvelden, så jeg rakk dessverre ikke poste dette innlegget, Jeg antok Oslo i går i femtiden. Bussen var selvfølgelig altfor forsinket, men jeg kom meg frem til slutt. Vi startet med å spise litt pizza før vi dro videre til hotellet vårt.

For dere som ikke vet det er jeg på tvk, tillitsvalgtkonferansen med nbfu. Vi startet allerede i går, og holdt på til over halv ti. Da vi kom tilbake til hotellet var vi litt sosiale før vi gikk og la oss. 
Nå er pausen vår ferdig, og jeg må tilbake til møtet. Jeg kommer tilbake for å fortelle mer og vise fler bilder senere. Her får dere i alle fall se noen koselige bilder fra gårsdagen. 
Bildebeskrivelse: Maryell, Ingvild og Gh går med ryggen til. På bildet er et snapchatfilter der det står “Snarøya”


bildebeskrivelse: Silje sitter ved bortet og snakker i ´telefonen. Hun ser opp mot kamera og smiler 

Bildebeskrivelse: Bilde av Anna og Fatuma. Fatuma står bak Anna og klemmer henne, begge ser litt bort til siden. 

Bildebesrkivelse: Bilde av GH, Maryell og Ingvild. Ingvild og Maryell sitter ved bordet og smiler til kamera. GH står bak og ser ned på dem, mens hun holder rundt dem og klemmer. 

bildebeskrivelse: Maryell, Silje og Ingvild sitter ved bordet og holder rundt hverandre. Alle tre smiler bredt og ser mot kamera. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

3/5

I går hadde jeg besøk av Christina, og vi spiste litt og så på serie sammen. Jeg elsker de vennene man kan være med, uten å gjøre noen ting. Det hørtes kanskje ikke så hyggelig ut når jeg skrev det sånn. Men jeg føler det er et tegn på at man er gode venner når man kan treffes, snakke, spise og være på mobilen om hverandre. Du vet når det bare er naturlig og koselig uansett. 

Haha, nok om det. Vi spiste lunsj sammen, og faktisk var vi litt sunne for en gangs skyld. Vi pleier stort sett å spise ustekt brownies, frukt og sjokolade, potetgull og dip eller pizza. Denne gangen ble det smoothie og omelett. Det er skikkelig uvanlig til å være oss, men det var faktisk veldig godt. 


Bildebeskrivelse: Christina sitter i sofaen og koser med Wilma. Foran henne er bordet med mat.


Bildebeskrivelse: Det er bildet av matbordet med rundstykker, pålegg, smoothie og omelett. I bakgrunnen ser vi Wilma som ligger på sofaen og ser opp på kamera. 


Bildebeskrivelse: Wilma ligger i sofaen og slapper av. Hun had masse bamser rundt seg og ligger i midten av disse. Hun ser oppover mot kamera. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

SØSTRE PÅ ANDRE SIDEN AV JORDA

En uke i februar 2013 opplevde jeg noe jeg aldri kommer til å glemme. Av og til tenker jeg tilbake på denne dagen og hvordan den har forandret mit syn på verden. Jeg er født i Norge, og jeg har alltid hatt tilgang på alt jeg vil ha. Jeg har fått det jeg trenger av klær, jeg har fått mat på bordet hver eneste dag og jeg har hatt tak over hodet hele livet. Da jeg var liten ble jeg ofte sint om jeg ikke fikk akkurat hva jeg pekte på. Av og til blir jeg det fremdeles, vi i Norge er forferdelig bortskjemte. 

Livet mitt har aldri vært perfekt, det ville vært å dra det litt før langt. Jeg har opplevd mye sykdom, men jeg har alltid hatt det jeg trenger. Jeg har fått kjærlighet fra mine nærmeste, og jeg er alltid varm og mett. Jentene jeg møtte februar for 5 år siden hadde ikke det. De hadde levd et tøft liv tidligere, av ulike grunner. Felles for de alle var at de var fattige, bodde langt ute på landsbygda og at de var utsatt for å oppleve menneskehandel. Heldigvis kom de til KGS-hjemmet, og nå får de utdannelse, mat, tak over hodet, gode venner og ikke minst noen som arbeider for at de skal få statsborgerskap.


Bildebeskrivelse: Fem jenter går på rekke med ryggen til. De holder rundt hverandre

Vi fikk oppleve ekstremt mye den uka vi var der, jeg kan gjerne fortelle mer seinere for dette er en så stor opplevelse for meg. Vi bodde på Keep Girls Safe-hjemmet til organisasjonen Adra, det ligger i Nord-Thailand. Vi fikk oppleve så mye denne uka, og vil fortsatt si at denne er den beste uka jeg noen gang har hatt. Vi besøkte landsbyen til to av jentene, vi kjørte langt langt bort. Inn i skogen og opp en haug med bratte bakker. Etter et par timer var vi fremme i en øde landsby. Med små hus der de bodde hele familien, jeg strigråt med en gang jeg gikk ut av bilen. Der var som å komme inn i en ny verden, jeg hadde bare sett liknende på hjelpeaksjoner på tv. Jeg greide nesten ikke holde øynene åpne, jeg hadde allerede blitt kjent med jentene. Det var så fine jenter, verdens blideste, herligste, fine jenter. Det var så urettferdig, jeg hadde aldri sett noe liknende før. 
En av jentene jeg kom ekstra godt overens med kom bort til meg, hun lurte på hvorfor jeg gråt. Jeg greide nesten ikke snakke, men jeg fikk frem noe med at det var så vondt å se. Hun gav meg verdens beste klem og sa at det går fint nå, vi har adra – det glemmer jeg aldri. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene sitter på huk på bakken og holder rundt en liten Thaijente på 2-3 år. 

Vi fikk også besøke ulike templer noe som var så fint å være med på. Det var virkelig fint å få se virkelige Thailand uten turister. Vi fikk bade i en foss, det var så gøy! Vi gikk langt inn i regnskogen kjentes det ut som. Vi gikk en tynn sti med grønne palmer og planter på hver side. Til slutt kom vi frem til en stor foss der vi fikk bade i et stort vann i bunn av fossen. Jentene fra barnehjemmet unnskyldte seg mange ganger fordi det var så kaldt, jeg tror det var over 25 grader. 
Vi besøkte en kaffeplantasje, denne lå også langt inn i bushen. Vi kjørte noe mellom 2-3 timer opp gjennom fjellene. På en tynn smal vei med høye stup på alle kanter kjørte vi mesteparten av tiden. Jeg hadde hjertet i halsen hele veien og var livredd, men det var veldig fint når vi kom frem. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene har en liten thaijente på fanget. De sitter ved kjøkkenbordet. Begge smiler til kamera.

Vi fikk også levere jentene på skolen, og vi fikk tilbringe hver eneste kveld og morgen sammen med dem. Det var nok det fineste. Vi fikk servert ekte thaimat hver dag, og vi lagde vafler med syltetøy på til de. De viste bilder av familien sin, mens vi viste bilder av skitur og bunad. Vi lærte å synge sangene dems og noen thailandske ord, de lærte norsk. Vi hadde også fine kvelder ute i hagen med leker og annet. Siste kvelden koste vi oss ute, jentene gikk i nasjonaldrakten fra sitt område og opptrådte danser for oss. 
Hvert område i Thailand har egen dans og drakt, og det var dette de viste oss. Denne dagen var så fin og vond på samme tid. Den var fin for vi kunne tilbringe tid sammen, men vond fordi vi visste at dagen etter var siste dag vi fikk sende dem avgårde på skolen. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene og en annen jente står og klemmer hverandre. De gråter og holder rundt hverandre. 

Da siste dagen kom og vi måtte si hadet var nok det værste. Vi hadde opplevd så mye sammen, og blitt så glad i hverandre på kort tid. Selv om vi ikke var der lenge fikk vi et helt unikt bånd. Jeg tror både jeg og flere av jentene jeg reiste med følte at vi hadde fått nye søstre i Thailand. En av jentene, hun på bildet over, fikk jeg ekstra god kontakt med. Vi satt sammen hvert måltid, holdt hverandre i hendene på alle utfluktene, pratet, lo og sang sammen. Hun var så herlig, vi ble virkelig bestevenner. Jeg har snakket med flere jentene innimellom siden den tid, og jeg har hatt så uendelig lyst til å reise tilbake. Jeg har fått vondt i magen av å tenke på at jeg ikke får sett de igjen. Jeg har faktisk tenkt på jentene og opplevelsen ukentlig i fem år. 
For et par uker siden var jeg så heldig at jeg fikk møte en av disse jentene igjen, det skal dere få høre mer om snart. Alle først ville jeg dere skulle vite hva denne reisen har betydd for meg. 


Bildebeskrivelse: Gruppebilde fra siste kvelden. De thailandske jentene har på seg nasjonaldrakt og har pyntet seg, de norske har pyntet seg med kjoler og pene klær. Alle holder rundt hverandre og smiler 

Helt til slutt vil jeg bare få sagt enda en gang at jeg alltid kommer til å være evig takknemlig for denne reisen. En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, og som har gjort enorme inntrykk på meg. Hvis dere vil lese mer om Adra sitt arbeid på barnehjemmet i Thailand kan dere klikke HER. For å støtte Adras arbeid enten i Thailand eller andre deler av verden kan dere klikke HER

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

NATT TIL FØRSTE

I går var det natt til første mai, og vi måtte selvfølgelig ut en liten tur. Jeg glemte helt å ta bilder, så jeg har kun tre bilder jeg lagret fra snapchaten min i går. Jeg har akkurat levert tilbake det kamera jeg hadde, for å kjøpe et som er litt bedre. Nå uten kamera føler jeg meg så tafatt, jeg glemmer helt at jeg skal ta bilder, og plutselig sitter jeg igjen uten noe å poste. 


Bildebeskrivelse: Sandra holder et glass vin opp til ansiktet. Hun holder hodet på skakke og smiler til kamera

Bildebeskrivelse: Sandra ligger i sofaen, hun holder en øl i hånda. Hun smiler og ser rett inn i kamera. 

Bildebeskrivelse: Blurry bilde av Marie som heller opp et glass med vin.

Det var en utrolig koselig kveld i går, og jeg traff flere jeg ikke hadde sett på lenge. Det er så splitta i Kragerø nå for tiden, kanskje ikke så rart det. Noen studerer borte, andre jobber mye, noen er i eksamensperioder og selv har jeg også hatt utrolig mye å gjøre den siste tiden. 
I dag er jeg ganske sliten så planen er å ligge i sofaen omtrent hele dagen, synes jeg fortjener det i dag altså. Jeg gjorde jo tross alt så sykt viktige greier i går. Rart det der, man synes liksom alltid at man fortjener så mye dagen derpå. Man fortjener god mat og man fortjener og ligge rett ut hele dagen. Egentlig fortjener man jo ingenting. 

I morgen skal jeg på møte igjen på vegne av ungdomsrådet. Sykehusene trenger litt oppdaterte menyer rundt forbi på avdelingene. Så det blir spennende å se hva vi får ut av det møtet i morgen, jeg gleder meg. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥