UKENS SPØRSMÅL #11

Hei igjen dere. På tide med en ny runde ukens spørsmål, det er så lenge siden sist, jeg har rett og slett bare glemt det helt bort. Men her kommer den altså. 

* Hva heter øyesykdommen du har og hva går den ut på ? 
Dette spørsmålet har jeg svart på før, men jeg får fortsatt høre det ganske ofte.  Jeg har to ulike problemer med synet mitt. Den eneste diagnosen jeg har fått konstantert så langt heter “Retinitis Pigmentosa” det er en netthinnesykdom som gjør at mørkesynet forsvinner og synsfeltet minskes over tid. For min del ser jeg ikke en dritt i mørket, og har et synsfelt på ca 15 grader, noe som vil si at jeg kun ser rett fremfor meg. Normalt har man 180 grader synsfelt, så har dere noe å sammenlikne med. 
Så har jeg en skade/synsnerve sykdom. Akkurat hva denne heter eller hvordan den har kommet vet vi ikke enda. Vi venter fortsatt på svar på flere gentester. Jeg skal selvfølgelig oppdatere dere når jeg får vite om noe mer, så det er ikke nødvendig å spørre så mye om den. Jeg vet ikke stort selv heller, bortsett fra at jeg har en visus på 0.15. 
Håper dere skjønte litt mer nå.

* Hvor mange tattoveringer har du, og hvilken liker du best?
Jeg har 5 stykker, og den jeg liker aller best er den jeg ikke kan se selv. Det er en fjær jeg har bak øret. Det er den eneste tattoveringen jeg har som rett og slett ikke betyr en dritt, men jeg elsker den aller mest likevel. Det har også kommet et forslag om å ha video om mine tattoveringer, så gi meg en liten heads up om det er noe du er enig i. Her er tattoveringen helt ny, ææ.


Bildebeskrivelse: Det er bilde av tattoveringen til GH. Det er en fjær som sitter bak øret.

*Hvordan har folk på din alder råd til å kjøpe leilighet?
Godt spørsmål du. Jeg hadde aldri klart det uten så god hjelp som jeg har fått. Jeg var allerede på vei til å flytte ut og “skape meg et eget liv” da jeg plutselig ble nesten blind. Da ble det litt vanskelig å flytte til en helt ny og fremmed by. Jeg trenger å lære meg visse ting helt fra scratch. Dette skal jeg gjøre i Kragerø, men jeg ville fortsatt få muligheten til å bo for meg selv. Da har jeg vært heldig å få startlån i kommunen, som gjør at jeg får mulighet til å kjøpe meg mitt eget. Wii!

*Hvor i Norge/verden vil du helst bo?
Sånn det ser ut nå vil jeg bo i Oslo. Og gleder meg masse til å forhåpentligvis få studere der. 

Hvordan kan blinde lese bloggen din, og hvorfor skriver du bildebeskrivelse, de kan jo ikke se teksten heller? 
Haha, jeg skjønner forsåvidt at dere lurer på dette. For meg er jo dette en selvfølge, fordi jeg vet hvordan det fungerer. Derfor har jeg ikke tenkt på å forklare dette. Men de blinde bruker for eksempel noe som heter VoiceOver. Den leser høyt all tekst som står på skjermen. Det er sånn de blinde leser bloggen min, og det er sånn de “ser” bildene jeg legger ut – altså ved å lese beskrivelsen. 
Bildebeskrivelse: Guro Helene står lent inntil en murvegg. Hun holder håret bort fra ansiktet og ser ned til siden. 

*Hvilke “type” mennesker synes du er de mest interessante/irriterende/dårlige?
Sykt vanskelig spørsmål, det har jeg ikke tenkt over egentlig. De dårligste menneskene jeg vet er folk som snakker stygt til andre/mobber eller er generelt slemme mot hverandre. De mest irriterende er folk som ser meg “overifra og ned”, uansett om det er fordi jeg ser dårlig, eller fordi jeg har kommet med en blond kommentar. De mest interessante menneskene jeg vet om er de som kan noe jeg ikke kan, som jeg kan lære noe av. Akkurat nå elsker jeg å se videoer/dokumentarer av folk med ulike funksjonshemninger som klarer seg i hverdagen. Jeg ser mest på videoer av blinde som forteller om livet sitt, fordi det kan jeg lære så masse av. Men jeg elsker også å se på andre ting, som lamme som går på ski i sånn sittegreie, som jeg ikke vet hva heter. Egentlig synes jeg veldig mange kan være interessante på ulike måter. Men dette er vel de jeg synes er mest spennende akkurat nå. 

Jeg tror jeg vil si det holder for denne gangen. Det ble ganske lange svar på hver av spørsmålene, så da tror jeg det holder for denne gang. Still meg spørsmål i kommentarfeltet under eller på snapchat til neste gang. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

Siste innlegg