hits

UKENS SPØRSMÅL

SPØRSMÅL OG SVAR OM SYN

Hei dere, håper alle har en superfin lørdag. Jeg er litt pjusk i formen så jeg har egentlig bare tatt det helt med ro, og tror jeg skal fortsette med det ut kvelden. I dag kommer svarene på det dere har lurt på, håper dere liker svarene. Om dere lurer på noe mer, eller synes noe er uklart så kan dere spørre meg på snappen min: helene.vlogs, så skal jeg svare dere der eller lage et innlegg til senere. 

Hva skjedde med synet ditt? Sa de ikke at det aldri kom til å bli bedre?
Jo det stemmer, alt pekte mot at jeg ikke kom til å bli bedre. Jeg fikk aldri noe konkret svar på hva som skjedde, og det finnes ingen svar på hvorfor synet plutselig ble bedre. Alt jeg vet er at jeg bare må nyte synet sånn som det er nå, og håpe det varer så lenge som mulig. Ingen vet hvor lenge det varer, om det kommer til å svinge, eller plutselig bli borte igjen. 

Hva skjer hvis du plutselig mister synet i høy hastighet ? 
Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på dette spørsmålet, haha. Jeg kan plutsleig komme til å miste synet, men  plutselig skjer det nok ikke. Det er nok ikke sannsynlig at jeg sitter i bilen og går fra 70 til 0 % syn på sekunder. 

Har du fortsatt RP, og hva er grunnen til at synet plutselig har blitt bedre ? 
Ja, jeg har fortsatt RP, det er en genfeil som aldri kommer til å forsvinne. Jeg skjønner det kan være vanskelig å forstå hva som har skjedd med synet mitt, men RP og den andre sykdommen ingen vet navnet på er to forskjellige ting. Før hadde jeg en stor hevelse på synsnerven som gjorde skarpsynet dårlig, Retinitis Pigmentosa er en netthinnesykdom. Altså to ulike sykdommer, med ulike plager.

 Angående det du sa på snap har du prøvd å styrke immunforsvaret ditt på den vanlige måten ? Gjennom kost, kutt sukker osv ? 
Immunforsvaret mitt er dårlig fordi jeg går på immundempende medisiner. Jeg er nyretransplantert, og må gå på disse medisinene for at kroppen ikke skal avstøte nyra mi. Så det er meningen at jeg skal ha dårlig immunforsvar. Kjipt, men sånn er det bare.

Hvordan endrer planene dine seg nå som du har fått 70% syn, blindeskole, fremtidsplaner osv ? 
Nå finnes det ingenting i Norge som kalles blindeskole, så det hadde uansett ikke vært et alternativ. Blindeskole er veldig gammeldags, og nå går blinde barn og ungdommer på helt vanlig norsk skole. Planen er bare å fortsette som før. Jeg skal ta ferdig videregående til høsten, så studere.

Hva vil du studere og hvorfor ? 
Planen er faktisk å studere tegnspråktolk. Ganske ironisk i og med at jeg kommer til å miste synet, men forhåpentligvis er det en stund til. Etter jeg mistet synet selv har jeg vært så fascinert av sanser og sansetap. Hvordan det er mulig å leve så godt uten både syn og hørsel. På tegnspråkstudie lærer man alt fra skrivetolking, tegn til tale, taktilt tegnsåpråk, haptisk tegnspråk og vanlig tegnspråk. Jeg gleder meg veldig til å starte, og håper på st jeg greier det med det synet jeg har nå. 

Skal du fortsette å blogge og vlogge på snapchat nå som synet er bedre ? 
Det er planen ja. Jeg startet jo vloggen første fordi jeg mistet synet, og tok dere med på den "reisen", men nå har jeg liksom blitt litt glad i den også. Dessuten har jeg fortsatt RP og jeg er fortsatt i "blindemiljøet" om man kan si det sånn. Føler jeg fortsatt har mye viktig å si, og mye på hjertet. Så jeg kommer absolutt til å fortsette, men kanskje ikke like mye og like ofte som før. Vi får bare se hva tiden viser. Men slutte, det kommer jeg nok ikke til å gjøre

Er du redd for at ingen vil være sammen med deg på grunn av synsproblemene dine ?
Dette spørsmålet får jeg innimellom. Eller, jeg har vel fått det et par ganger. Men det er vel sånn at det som gjør litt ekstra vondt å høre er det man husker best også. Men jo, så klart er jeg redd for det. Livredd for å være helt ærlig. Jeg er ikke så redd for å miste synet selv. Jeg vet at det ikke er dødelig, jeg vet at det ikke er fysisk vondt, og jeg vet at det ikke er farlig. Den største bekymringen jeg har i forhold til å miste synet er at jeg ikke kommer til å finne noen å dele livet mitt med, som kommer til å godta meg og elske meg akkurat sånn jeg er. Jeg er redd for at synet skal være grunnen til at jeg er alene, både med tanke på forhold og vennskap. At folk ikke skal tørre å gi meg en sjanse til å bevise at jeg er bra nok. At de ser den hvite stokken og sykdommen først, ikke personen jeg er bak. 

Hvordan klarer du å holde deg så positiv når du vet hvordan livet kommer til å bli ? 
Hmm, vanskelig spørsmål. Først og fremst så vet jeg jo ikke "hvordan livet kommer til å bli". Jeg vet jo ikke når jeg blir blind, eller om jeg blir blind i det hele tatt. Legen gav meg et tidsrom på ca ti år, men det er umulig å si. RP er en så uforutsigbar sykdom at ingen vet hva som kommer til å skje, før det skjer. Man må bare ta alt som det kommer. Hvis jeg skulle bekymret meg nå for hvordan livet kommer til å bli senere så hadde jeg aldri greid å nyte livet akkurat nå. Og tenk om jeg sitter der om ti år da, fortsatt ikke blind, men utslitt i hodet fordi jeg har gått og bekymret meg ? Nei uff, det hørtes bare slitsomt ut. Dessuten har jeg hatt det så bra etter alt dette skjedde. Jeg har møtt folk jeg har blitt virkelig virkelig glad i. 

Hvordan kan man kjøre bil uten sidesyn?
Uhm, jeg vet ikke. Jeg har aldri kjørt bil med sidesyn, så jeg vet ikke helt forskjellen. Men det er spesielt viktig for meg å snu mye på hodet, og bruke speilene mye. Jeg må følge veldig godt med. I tillegg kjører jeg så klart ikke på plasser jeg kjenner meg utrygg. Parkeringsplasser og byer er et rent mareritt, og det holder jeg meg unna så godt det lar seg gjøre. Man kan kjøre bil ned til et 30 graders synsfelt. eg har akkurat litt mer enn 30 grader nå. Så jeg kan kjøre litt til, men må ofte på kontroller for å sjekke at det ikke forverrer seg, det er sinnsykt viktig å ikke ta noen sjanser, det hadde jeg aldri turt. 

/Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

UKENS SPØRSMÅL #11

Hei igjen dere. På tide med en ny runde ukens spørsmål, det er så lenge siden sist, jeg har rett og slett bare glemt det helt bort. Men her kommer den altså. 

* Hva heter øyesykdommen du har og hva går den ut på ? 
Dette spørsmålet har jeg svart på før, men jeg får fortsatt høre det ganske ofte.  Jeg har to ulike problemer med synet mitt. Den eneste diagnosen jeg har fått konstantert så langt heter "Retinitis Pigmentosa" det er en netthinnesykdom som gjør at mørkesynet forsvinner og synsfeltet minskes over tid. For min del ser jeg ikke en dritt i mørket, og har et synsfelt på ca 15 grader, noe som vil si at jeg kun ser rett fremfor meg. Normalt har man 180 grader synsfelt, så har dere noe å sammenlikne med. 
Så har jeg en skade/synsnerve sykdom. Akkurat hva denne heter eller hvordan den har kommet vet vi ikke enda. Vi venter fortsatt på svar på flere gentester. Jeg skal selvfølgelig oppdatere dere når jeg får vite om noe mer, så det er ikke nødvendig å spørre så mye om den. Jeg vet ikke stort selv heller, bortsett fra at jeg har en visus på 0.15. 
Håper dere skjønte litt mer nå.

* Hvor mange tattoveringer har du, og hvilken liker du best?
Jeg har 5 stykker, og den jeg liker aller best er den jeg ikke kan se selv. Det er en fjær jeg har bak øret. Det er den eneste tattoveringen jeg har som rett og slett ikke betyr en dritt, men jeg elsker den aller mest likevel. Det har også kommet et forslag om å ha video om mine tattoveringer, så gi meg en liten heads up om det er noe du er enig i. Her er tattoveringen helt ny, ææ.


Bildebeskrivelse: Det er bilde av tattoveringen til GH. Det er en fjær som sitter bak øret.

*Hvordan har folk på din alder råd til å kjøpe leilighet?
Godt spørsmål du. Jeg hadde aldri klart det uten så god hjelp som jeg har fått. Jeg var allerede på vei til å flytte ut og "skape meg et eget liv" da jeg plutselig ble nesten blind. Da ble det litt vanskelig å flytte til en helt ny og fremmed by. Jeg trenger å lære meg visse ting helt fra scratch. Dette skal jeg gjøre i Kragerø, men jeg ville fortsatt få muligheten til å bo for meg selv. Da har jeg vært heldig å få startlån i kommunen, som gjør at jeg får mulighet til å kjøpe meg mitt eget. Wii!

*Hvor i Norge/verden vil du helst bo?
Sånn det ser ut nå vil jeg bo i Oslo. Og gleder meg masse til å forhåpentligvis få studere der. 

Hvordan kan blinde lese bloggen din, og hvorfor skriver du bildebeskrivelse, de kan jo ikke se teksten heller? 
Haha, jeg skjønner forsåvidt at dere lurer på dette. For meg er jo dette en selvfølge, fordi jeg vet hvordan det fungerer. Derfor har jeg ikke tenkt på å forklare dette. Men de blinde bruker for eksempel noe som heter VoiceOver. Den leser høyt all tekst som står på skjermen. Det er sånn de blinde leser bloggen min, og det er sånn de "ser" bildene jeg legger ut - altså ved å lese beskrivelsen. 
Bildebeskrivelse: Guro Helene står lent inntil en murvegg. Hun holder håret bort fra ansiktet og ser ned til siden. 

*Hvilke "type" mennesker synes du er de mest interessante/irriterende/dårlige?
Sykt vanskelig spørsmål, det har jeg ikke tenkt over egentlig. De dårligste menneskene jeg vet er folk som snakker stygt til andre/mobber eller er generelt slemme mot hverandre. De mest irriterende er folk som ser meg "overifra og ned", uansett om det er fordi jeg ser dårlig, eller fordi jeg har kommet med en blond kommentar. De mest interessante menneskene jeg vet om er de som kan noe jeg ikke kan, som jeg kan lære noe av. Akkurat nå elsker jeg å se videoer/dokumentarer av folk med ulike funksjonshemninger som klarer seg i hverdagen. Jeg ser mest på videoer av blinde som forteller om livet sitt, fordi det kan jeg lære så masse av. Men jeg elsker også å se på andre ting, som lamme som går på ski i sånn sittegreie, som jeg ikke vet hva heter. Egentlig synes jeg veldig mange kan være interessante på ulike måter. Men dette er vel de jeg synes er mest spennende akkurat nå. 

Jeg tror jeg vil si det holder for denne gangen. Det ble ganske lange svar på hver av spørsmålene, så da tror jeg det holder for denne gang. Still meg spørsmål i kommentarfeltet under eller på snapchat til neste gang. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

UKENS SPØRSMÅL #8

Tid for ny ukens spørsmål. Denne gangen kom det mye spørsmål om øyne og alt det der. Det er ikke sånn at når jeg har ukens spørsmål så er det bare lov å spørre om sykdom altså. Uansett, her kommer denne mandagens spørsmål, håper dere liker svarene. 

*Hva synes vennene dine om at du har fått dårligere syn?
Altså, jeg vet ikke helt om de synes så mye. De synes jo synd på meg, det har de sagt flere ganger. Bortsett fra det synes de vel det er helt greit. Jeg har ikke snakket med alle vennene mine om det heller. Men de jeg kjenner best, de som er mine aller beste venner, de synes det er ganske fælt at jeg måt oppleve dette, og sier flere ganger at de synes synd på meg. Jeg personlig synes ikke det er så synd på meg egentlig, jeg klarer meg jo. Jeg vil gjerne at folk skal ha respekt for meg, og medfølelse til en viss grad. Men jeg vil jo ikke være stakkarslig heller, føler ikke at jeg er en stakkarslig person egentlig. 

*Har du mistet venner etter at du fikk dårlig syn?
Nei jeg vil ikke si det egentlig. Mine beste venner har jeg uansett, og det er de jeg bryr meg om. Selvfølgelig er det noen som har tatt avstand, det er det alltid. De er kanskje redd hvor hva de skal si og hvordan de skal oppføre seg. Ikke vet jeg, men sånn er det jo alltid. Men som sagt de jeg bryr meg om har jeg enda. Jeg tenker at om noe sånt gjør at man mister venner, da var de aldri ekte venner uansett. Da er det like greit at de er borte egentlig. 

*Ville du helst vært født blind eller blitt blind i ungdomsårene ?
Vanskelig men gøy spørsmål, si i fra hvis dere vil ha video eller innlegg med enda flere refleksjoner og tanker rundt dette.
Jeg tenker det er "fordeler" og ulemper med begge deler. Jeg er glad for at jeg har sett normalt før. Jeg vet hvordan ting kan se ut, jeg har sett farger, jeg har sett smil, jeg har sett fin natur, sjøen og ikke minst alle menneskene jeg er glad i. Jeg vet hvordan alt så ut før, og kan tenke tilbake på det. Samtidig er alt veldig nytt for meg. Jeg må lære alt nytt og forholde meg til en stor og ny verden. Er du født blind, så lærer du deg å leve som blind fra starten av. Du er mer fokusert på andre sanser, og er rett og slett en mer "erfaren" blind om man kan si det sånn. Jeg er veldig glad for at jeg har sett før, og ville valgt det. Begge deler er ille uansett, men jeg er glad for at jeg har sett mye fint i livet mitt som jeg kan drømme tilbake til. 

* Har du bedre hørsel enn andre, siden du ser så dårlig?
Absolutt ikke. Jeg vet ikke om det er en myte eller ikke. Mulig noen blinde hører bedre, men jeg tror ikke det. Det er ikke sånn at du får hørselen til en katt eller noe sånt bare fordi øynene ikke virker. Men man blir mer fokusert på å bruke andre sanser. Dere får ca 90% av all informasjon gjennom synet, hvis jeg ikke husker helt feil. Den informasjonen må synshemmede få inn via andre sanser for eksempel hørsel. Det er vanskelig å forklare dette her, men nei synshemmede hører ikke bedre, men de er mer fokusert på å bruke den hørselen de har - skjønner ? 

*Hva savner du mest å kunne se ordentlig ? 
Det er småting her og der jeg savner. Alle situasjoner er litt vanskeligere, og litt mer tungvint. Men det er en ting jeg savner mer enn de andre, sånn akkurat nå i alle fall. Det høres nok overfladisk ut for mange, men jeg savner å kunne sminke meg. Jeg sminker meg fortsatt, og jeg elsker det like mye. Jeg slapper aller mest av når jeg sminker meg, det er liksom min måte å koble ut på. Nå sminker jeg meg mye med å bruke følelsene. Jeg kjenner etter hvor jeg skal legge ting, prøver ut nye ting når jeg vet at jeg ikke trenger ut av huset. Da går jeg ned og spør familien, som oftest er det okei, og noen ganger ler de. 
Uansett, jeg savner å kunne se fargene klart og tydelig, og jeg savner å se hvordan alle fargekombinasjonene blir sammen.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

UKENS SPØRSMÅL #7

Hei dere. I går ble det ingen innlegg, og i dag kommer innlegget litt sent. Beklager det, men sånn er det noen ganger. Jeg har sovet veldig lite i det siste, og vært i litt halv dårlig form. Idag har jeg vært på ridning igjen. Det var utrolig deilig å starte opp igjen. Jeg går på ridning som en del av fysioterapien min, på grunn av spenninger og skoliose, og det trives jeg skikkelig med så langt. 
Uansett, her kommer spørsmålene for denne uka ♥ 

* Kanskje dumt spørsmål, men hvis du har dårlig møkesyn, hvordan kan du se når du bruker solbriller?
Det er absolutt ikke et dumt spørsmål, det er veldig veldig relevant. Jeg har aldri likt solbriller. Jeg har brukt å myse veldig om sommeren rett og slett fordi jeg hater å bruke solbriller. Jeg har ikke skjønt hvorfor jeg ikke liker solbriller, men nå gir det mening. Når jeg tar på meg solbriller blir det veldig mørkt. Alt lyset jeg trenger blir borte. Nå har jeg kjøpt med briller med rosa glass. Det slipper fortsatt inn noe lys, men stenger ute det som gir meg hodepine. Det blir fortsatt ganske mørkt, og jeg håper optikeren på hjelpemiddelentralen kan hjelpe meg å finne noen som fungerer enda bedre. Men for å konkludere spørsmålet litt - det finnes mange forskjellige type solbriller, med forskjellig type gladd. 

* Hvor mye koster det å ha hund, ca i måneden? Mat og sånne ting?
Min hund spiser ganske lite, og tygger sakte på bein og godbiter. Jeg bruker vel kanskje i snitt 150kr på mat og bein. Hahhah, det er ekstremt lite. Derimot har jeg brukt litt på utstyr som vanntette klær, seler, bånd osv. Utenom dyrlege utgifter vil jeg si at jeg bruker rundt 200-250 i måneden. Sånn bortsett fra at hun må ofte til dyrlege, er hun ganske billig å ha. 

* Hvor vil du bo ?
Kommer litt ann på når i livet du mener ? Men jeg vil flytte til Oslo så fort jeg har fått studiekompetanse i alle fall. Jeg vil helst studere i Oslo, og bo der i tjueårene mine. Her hjemme er det utrolig dårlig kollektivt tilbud, og det er ikke akkurat befriende for oss med dårlig syn. I Oslo er det lettere å komme seg rundt på egenhånd, noe som er utrolig viktig. Om jeg vil bo der resten av livet vet jeg ikke. Tar det litt som det kommer. 

* Har du et veldig tydelig arr etter nyretransplantasjonen? Og kan du legge ut bilde, hvis du ikke synes det er ukomfertabelt.
Det kan jeg gjøre! syntes jeg det var veldig ukomfertabelt. Da ville jeg ikke gå med bikini på stranda, og jeg hadde skikkelig dårlig selvtillit mye på grunn av arret. Nå bryr jeg meg ikke like mye, og det er jeg veldig glad for. Det har tatt meg mange år å komme dit jeg er i dag, men nå kan jeg se på arret mitt og vite at uten det arret hadde ikke jeg levd i dag. Så klart, kunne jeg valgt ville jeg ikke hatt det der. Men før ville jeg ta plastisk operasjon for å få det bort. Nå er jeg stolt av at jeg har vært igjennom noe så stort, og stolt av at jeg fortsatt lever. 
Jeg hadde ingen bilder der arret er synlig, de ligger på den gamle mobilen. Men jeg fant dette bildet på instagram, bildet er riktignok gammelt - men arret er helt likt.

* Har du fått tilbake pengene for lappen, siden de på en måte gjorde en feil?
Jeg var litt usikker på om jeg turte å ta dette spørsmålet med i det hele tatt. Haha, men nei jeg har ikke det. Som jeg skrev i et annet innlegg for litt siden: Det skremmer meg at det er så lett å ta lappen. Håper ikke det kjører flere rundt på veiene i Norge med så dårlig syn. 

* Kan du fortelle litt om da du bodde i syden, var det trygt i forhold til sykdommen din, eller dro du fordi du prøvde å rømme
Et spørsmål som er veldig vanskelig å svare kort på. Tja, begge deler er vel riktig. Jeg dro til en viss grad for å rømme. Jeg hadde nok av problemer her hjemme, og jeg ville ha litt "fri". Men jeg dro også fordi jeg hadde utrolig lyst. Da jeg reiste ned tenkte jeg ikke på at jeg "rømte", jeg dro enkelt og greit fordi jeg hadde lyst til å bo der. Det er først nå jeg har skjønt at jeg kanskje rømte litt. Som sagt vanskelig å svare på kort.. 

Har du spørsmål til neste runde, så skriv i kommentarfeltet eller send meg på facebook eller snapchat. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

 

UKENS SPØSMÅL #6

Hver dag får jeg spørsmål om ulike ting. Som gjelder både meg, sykdom og helt andre ting. Det aller meste kommer til å komme ordentlige innlegg om etterhvert. Men som dere vet har jeg mye å ta av, og alt kan ikke komme på en og samme gang. 
Jeg tenker å kjøre i gang med en ukas spørsmål. Hver mandag fra nå kommer jeg til å svare på noen av spørsmålene jeg har fått på snapchat, facebook og her. 

* Kan du prøve å forklare hvor mye du ser nå?
Det spørsmålet er så vanskelig å svare på. jeg har ca 15-20 grader synsvinkel 0.15 og 0.20 i visus. Jeg er nattblind og har dårlig konstrastsyn og fargesyn, bittelitt nedsatt dypdesyn. Nå er det bare å google i vei, haha! Hvis dere fortsastt ikke helt skjønner det får jeg prøve meg på et mer grundig svar senere.

* Har broren din den samme sykdommen som deg, siden det er en genfeil?
Nei. Heldigvis har han sluppet, og det er vi veldig glade for. Det er i grunn jeg som har fått alle feilene og manglene her i familien. Han har vært hos øyelegen, og han har i alle fall ingen plager nå, men han skal selvfølgelig følges opp hvert år. 

 

* Kommer barna dine til å få dårlig syn, og er du i så fall redd for å få egne barn ?
Selvfølgelig har jeg tenkt tanken mange ganger. Jeg har enda ikke fått svar på hvor "aggressiv" sykdommen min er, men så klart, det er jo en genfeil. Jeg vet at jeg har RP som er genfeil, men jeg har kanskje en til. Den testen har jeg ikke fått svar på enda. Begge sykdommene blir man blinde av. Selvfølgelig er jeg bekymret og tenker tanken innimellom. Men jeg er fortsatt ung, og jeg prøver å tenke så lite på det som mulig. 

* På bildene i innlegget fra ungdomsskolen(her) hadde du mørkt hår. Hvorfor farget du det ?
Det stemmer det. Min naturlige hårfarge er veldig mørk. Da jeg var liten fikk jeg ofte spørsmål om hvor jeg egentlig kom fra, fordi jeg var så mørk. Da jeg var yngre ønsket jeg meg alltid lyst hår, fordi så mange prinsesser jeg så på film hadde det. For et par år siden farget jeg håret lyst. Mest for å prøve det ut, bare for å se hvordan det var. Jeg elsket det, og har farget det jevnlig siden det. 

* Har du kjæreste? 
Jeg skjønner ikke hvorfor, men dette spørsmålet får jeg nesten hver dag, haha! Hvorfor det er det folk lurer mest på et veldig rart. Jeg føler ikke jeg har lagt ut en eneste ting som tilsier at jeg skal ha det, men men. Jeg er singel, haha! 

* Hvor gammel er broren din, og hva heter han på snapchat?
Også et spørsmål som blir mye stilt. Mange synes tydeligvis at broren min er forferdelig kjekk, og det er jo koselig det da. Dere finner han på instagram her og snapchat her. Han er 14 år, altså han er født i 2004. Men sorry jenter, jeg må dessverre skuffe dere, han er ikke ledig. 

*Hva skal du bli?
Jeg skal bli lærer, forhåpentligvis. Jeg hadde planer om å bli frisør, men det gikk mildt sagt rett vest med det nå som jeg ikke ser så veldig mye.

* Er det ikke pålagt av de øyefolkene å ta fra deg lappen?
Jo, jeg skulle nå tro det. Formelt er det ingen som har tatt lappen fra meg enda. Men jeg kan gjøre dere helt trygge på at jeg aldri kommer til å sette meg bak rattet noen gang igjen.

* Hvordan fikk du lappen i utgangspunktet, du sier at du ikke har sidesyn?
Det stemmer. Jeg har ikke sidesyn, men jeg fikk lappen for bare noen måneder siden. Jeg skulle aldri fått den, og jeg skjønner egentlig ikke hvordan jeg fikk den heller. Jeg gjorde noen veldig skumle feil som jeg skjønner i ettertid at kjøreskolefolka burde ha tatt tak i. Men gjort er gjort. Sinnsykt kjipt å bruke både tid og penger på noe så unødvendig. Det skremmer meg også at det er så "lett" å få lappen. Hadde jeg ikke oppdaget dette her nå, kunne det gått skikkelig galt. 

Jeg håper dere fikk svar på det dere lurte på. Hvis dere lurer på noe til neste gang, legg igjen en kommentar, eller send meg melding på snapchat/facebook. Nå skal jeg straks ut for å bade, det trenger jeg nå. I morgen skal jeg også begynne å jobbe, og det gleder jeg meg masse til! Blir så deilig å endelig ha noe nyttig å gjøre på dagtid. Gjerne lik innlegget hvis du likte ukens spørsmål og vil ha det fast hver uke ♥ 
Så snakkes vi mer i morgen.