hits

Tips

DU GIR MENS DU TAR

Annonse 
(last ned appen her)

I dag skal jeg vise dere noe sinnsykt genialt. Det er en app jeg kom over for noen uker siden, og jeg har brukt den nå en liten stund. Det er en app som minner deg på å ta medisiner, men på en litt hyggelig måte. Jeg skal være så ærlig å si at jeg har slitt mye med å ta medisinene mine. Jeg har prøvd å sette alarm på mobilen flere ganger, men når alarmen ringer har jo jeg allerede glemt hvorfor jeg satt på akkurat den alarmen. Denne appen gir deg beskjed om å ta medisinene dine til riktig tidspunkt hver dag, og den forteller deg hvilken medisin du skal ta. Hvis du tar en medisin to ganger om dagen, en tre ganger om dagen, og en siste to ganger om dagen men et helt annet klokkeslett. Ja, da kan det være vanskelig å holde styr. Både en fin app for deg som er litt surrete sånn som meg. For unge som skal lære å ta medisiner selv uten mas fra mor og far. For de som tar mye medisiner, og de som tar få. For alt fra unge til gamle. Appen kan du laste ned HER. 

Noe annet jeg synes er litt hyggelig med denne appen er at du kan gi mens du tar. Det er vel kanskje det jeg liker best, når jeg tenker meg om. Jeg har alltid vært glad i pasientforeninger og jeg er med i to stykker selv. Jeg er medlem i og støtter både Nyreforeningen og Blindeforbundet. Jeg synes det er viktig å støtte de som jobber for at jeg og andre i liknende situasjoner skal få det bedre. Det er noe jeg anbefaler alle å gjøre, men mer om det senere

Når du tar medisinene dine trykker du på pillen inne i appen, da får du stjerner som du senere kan donere til en organisasjon. Det er 11 forskjellige valgmuligheter, så jeg vil tro de fleste finner noe de bryr seg om her inne. Du får en stjerne hver gang du tar en tablett, og når du har 50 stjerner kan du donere dem til akkurat hvilken forening du vil. 

Da jeg var liten hadde jeg en klistremerkebok på sykehuset. Hver gang jeg tok medisinene mine uten å klage fikk jeg et klistremerke i belønning. Det var så stas å se det fylte seg opp i boka, og jeg elsket å bla frem og tilbake, og ikke minst å putte klistremerkene i hver gang jeg "tjente" noen. Jeg føler dette blir litt det samme. Endelig er det noen som gir meg belønning for å ta medisiner igjen. Og enda bedre, belønningen gir jeg videre for å støtte viktig arbeid for flere mennesker der ute. 

Appen er også sinnsykt lett å bruke. Det er gode kontraster, og den fungerer godt med både zoom og voiceover. Jeg har allerede donert et par ganger, og kommer til å fortsette å bruke denne appen fremover. Jeg har donert til nyreforeningen nå, men tror faktisk jeg kommer til å gi litt her og litt der. Når man kommer dit at man skal donere kan man se hvor mange donasjoner som er gitt til hver. Da synes jeg det er litt ekstra koselig å gi til noen som ikke har fått like mye. Du kan for eksempel se at kreft har fått veldig mange. Mens epilepsi nesten ikke har fått noe. Dette synes jeg er veldig trist, og det har alltid vært viktig for meg å få frem at alle er like viktige. Jeg tror det er få som vet hvor vanskelig livet faktisk kan være med for eksempel epilepsi fordi det er så lite kjent. Alle må selvfølgelig donere dit de vil, men for min del synes jeg det er veldig hyggelig å hjelpe de som faktisk ikke får like mye. 

 
På alle de ulike står det litt om hva og hvem de faktisk arbeider for, de du velger å donere til. 

Appen finner du gjennom denne linken. Gjerne send meg en snap eller facebook melding om du laster ned appen, og fortell meg hva du synes. ♥ 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

5 TIPS FOR Å TAKLE VONDE PERIODER

Jeg har fått høre mange ganger at jeg er en stor inspirasjon på grunn av måten jeg takler alt vondt i livet på. Det setter jeg stor pris på, det har ikke bare vært enkelt å komme dit jeg er i dag, rent mentalt.

1. Husk at alt tar tid.
Jeg må ærlig innrømme at jeg har gått mange år til psykolog uten noen effekt. Dette er på ingen måte en oppfordring til å slutte med behandling, for dere som trenger det og har effekt av det. Men om vi har det bra eller ikke, er kun opp til oss selv. En god psykolog kan hjelpe til på veien, og hjelpe deg til å hjelpe deg selv. For min del hadde psykologtimene motsatt effekt. Jeg vet ikke hvorfor, men da jeg sluttet der fikk jeg det mye bedre. Det jeg vil frem til med dette er at man ikke må miste motet eller gi opp selvom det virker håpløst. Det vil gå bra til slutt. 

2. "Det handler ikke om hvordan du har det, men hvordan du tar dett"
Et forferdelig tett sitat, men det har litt sannhet i seg også. Jeg begynte å få det bra med meg selv, etter jeg fikk vite at jeg skulle bli blind. Det høres ikke spesielt logisk ut, og det er ikke logisk på noen måte heller. Det er tragisk å ha RP, det er tragisk å ha dårligere syn enn en pensjonist, og det er tragisk å vite at du kommer til å bli blind. Dette er ingenting å juble for, og mange ganger er jeg lei meg på grunn av den håpløse situasjonen. Likevel har jeg det bedre med meg selv nå enn før. Det er ikke fordi livet er bedre, livet har jo strengt tatt bare blitt værre. Det er fordi jeg har blitt mentalt sterkere, og fordi jeg generelt sett at vokst psykisk og blitt positiv til livet

3. ikke tenk så langt frem i tid.
Dette er kanskje helt motsatt av alt du har hørt tidligere ? Og så klart fungerer ting ulikt fra person til person, men for min del er dette en av grunnene til at jeg har fått det bedre. Man må tenke fremover i tid, og det er lurt å ha noen langsiktige mål, men ikke la dette ta mer enn en liten del av fokuset ditt. Fokuser på hva du vil få ut av denne dagen, eller denne uka. Drøm om fremtiden, det er lov. Likevel prøv å ikke tenke så negative tanker om de 10 neste årene. Det er bortkastet tid og det sliter deg ut. 

4. Finn en lett underholdning for å koble av.
Det kan være alt fra bøker til serier, film osv. Det er vel like undividuelt her som på alt annet, men jeg kan dele det som har fungert for meg.
Jeg kobler av med lett underholdning som Friends, eller annen humor. Jeg elsker jo spesielt å se på norsk humor, så trenger jeg ikke følge så godt med. Jeg er ikke så glad i serier som de fleste andre, bortsett fra Friends liker jeg å se på virkelige ting som brudekjoleprøving på tlc eller datingprogrammet, hahaha!
 

5. Sett av tid til å gjøre noe du liker
Finn noe du liker å holde på med, og koble av med det. Det an være hva som helst. Jeg elsker å sminke meg, og kan sitte foran sminkebordet i lang tid å drømme meg bort. Dette er noe som ikke minner meg om det vanskelige i det hele tatt. 

 

lik hvis dere har lyst på flere innlegg som dette.

klemklem