hits

mars 2018

PÅSKE I KRAGERØ

I dag var det påskebadet igjen i Kragerø, jeg og Hedda tok med oss Wilma ned til byen, og det var så masse folk der! Hver påskeaften er det nemlig sånn at folk melder seg på for å hoppe fra broa og ned i sjøen. Helt villt spør du meg, men greit nok.

I kveld har jeg også hatt besøk av litt venninner, som det var veldig veldig godt å se igjen. Nå kjenner jeg at jeg og Hedda skal hoppe i seng og lade opp til afterski i morgen. Skal prøve å ta litt bilder der så dere får se. Det er også en merkelig påsketradisjoner vi har her i Kragerø skjønner dere.

Uansett, nå er jeg skikkelig sliten, så vi snakkes mer i neste innlegg.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

VÅRFARGER

I dag er jeg faktisk ikke helt i form. Jeg er ganske sliten og slapp, og orker ikke så mye.. Tror jeg rett og slett er litt sliten etter helgen. Det var masse inntrykk og nye steder. Da ender jeg ofte opp med vondt i hodet og litt sliten kropp. Det er deilig da å kunne bruke noen timer på sofaen og bare slappe litt av, gå en liten tur med Wilma, og slappe litt av. Hjemmesykepleien har også vært innom en tur i dag, men utover det er det ganske rolig. 

Senere i kveld blir det nok jobbing igjen i leiligheten, eller noe kos med et par venner tenker jeg. Men akkurat nå, tror jeg at jeg nok skal slappe av enda litt til, for å være helt ærlig. Dere får heller vente enda litt til for å få høre om helgen min, jeg regner med at det går fint. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står med siden mot kamera. Vi ser ikke annsiktet, bare en oransj hette som er over hodet hennes. Hun ser ned i bakken, og en hårlokk krøller seg bakover hetta


Bildebeskrivelse: GH står med siden til kamera. Hun ser rett frem og er alvorlig i blikket


Bildebeskrivelse: GH står med siden til kamera. Hun ser rett frem og ler


Bildebeskrisvelse: nærbilde av GH. Hun ser rett mot kamera og smiler med munnen igjen. Hun har hetta på og håret båser svakt til siden


Bildebeskrivelse: GH ler og ser rett inn i kamera. Hun har hetta på hodet og krøllete hår som blåser litt i vinden. Hun har sminket seg i vårfarger.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

HELGEN SOM KOMMER

Nå sitter jeg på toget innover mot Oslo igjen, det er faktisk ikke lenge siden jeg var oppover mot Oslo sist. Men jeg elsker å farte frem og tilbake, og komme meg litt vekk fra Kragerø - så det gjør absolutt ingenting. 
Denne helgen her skal jeg gjøre ganske masse. For det første skal jeg besøke en av mine beste venninner, Tina. Vi har vært venner i mange mange år, og vi var skikkelig bestevenner gjennom hele ungdomsskolen. Nå er vi ikke like ofte sammen, siden hun studerer i Oslo. Men hver gang vi møtes er det akkurat som før, og vi har det alltid sinnsykt gøy sammen. Jeg gleder meg masse til  å tilbringe helgen sammen med henne. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene er pakke inn i en stor rosa boblejakke. Hun ser på skrå forbi kamera, og ler.

På søndag skal jeg på mitt første styremøte med NBfU, det gleder jeg meg også masse til. Jeg har møtt nesten alle før, og kjenner noen av dem ganske godt. Men det er uansett nytt, og spennende. Jeg håper virkelig at det blir bra på søndag, og det tror jeg også det blir. Jeg skal selvfølgelig blogge og fortelle dere. Jeg vlogger også i helgen, så hvis jeg får nok materiale kommer det ut på bloggen neste uke. ♥


Bildebeskrivelse: GH kikker rett inn i kamera. Hun er pakke godt inn i den lyserosa jakke, men hendene i lomma. Hun har krøllete hår


Bildebeskrivelse: Dette bildet er tatt lenger fra, og hele GH synes på bildet. Hun har på hvit bukse, og den store boblejakke. Hun har pakka seg godt inn på dette bildet også, og ser kald ut. Håret blåser svakt bakover.


Bildebeskrivelse:Bildet er tatt nærme, og fokuserer på ansiktet, og øvelse del av overkroppen. Guro Helene har hendene i lomma. Hun ser på skrått ned mot bakken, og smiler. Håret blåser svakt til siden, og hun er igjen godt innpakke i den store fluffy jakka.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

LUNSJ OG ØYELEGE I ARENDAL

I dag har jeg og mamma vært på jentetur i Arendal, og det har vært litt av en lang dag altså det skal jeg love dere! Det har skjedd så sinnsykt mye. Vi har fått handlet inn til leiligheten, som jeg tar over i morgen og vi har vært på kafe. Det har vært superkoselig, men turen fikk en litt brå start for å si det sånn. Vi kom ikke lenger enn noen hundre meter ned i bakken før vi hørte noen dunkelyder i bilen, etterfulgt av et stort kabang. Det var noe under bilen som hadde løsna. Vi satt i bilen med nødblinken på og ventet rundt en times tid før noen kom og hentet bilen. Hahah uff, jaja nå er bilen på bilsykehus så vi håper den blir frisk i hjulet sitt snart. 


Bildebeskrivelse: Nina gliser mot kamera. Hun sitter i den nye bilen de fikk låne. I bakgrunnen står den andre bilen som har stoppet. 

Da vi endelig fikk satt vekk bilen til fagfolk, som det så fint heter, kom vi oss videre. Vi fikk låne bilen til Bessen, og rakk fortsatt å komme avgårde til tida. Vi hadde faktisk beregna sykt god tid til en forandring, så det var jo flaks. Vi kjørte ned til øyelegen i Arendal der mamma hadde time. Etter det syntes vi selv at vi trengte en koselig jentetur. 

Vi gikk i Arendal sentrum og kikka litt i noen butikker. Vi var innom en sykt koselig liten interiørbutikk, og besøkte kafeen til noen venner av oss som bor der. Det var faktisk helt sinnsykt god mat, og kaffe. Anbefaler dere alle sammen å reise innom No.9 hvis dere er i Arendal. Skikkelig koselig sted, god mat, og såklart fantastiske folk som jobber der da. 


Bildebeskrivelse: Det er bilde av to påsmurte rundstykker med masse pålegg og pynt


bildebeskrivelse: Nina sitter på kafe  med rundstykke og kaffe foran seg. Hun har Wilma på fanget, og smiler til kamera.


Bildebeskrivele: På bortes står kaffen og rundstykket. I bakgrunnen ser vi Nina som smiler ned i mobilen sin. 


Bildebeskrivelse: Wilma hviler hodet sitt på armen til Nina. På bordet foran står rundtstykket med kylling i karri, salat, løk og paprika.


Bildebeskrivelse: Henrik står bak disken på kafeen. Han gliser til kamera og holder tommel opp. 

Etter lunsjen dro vi videre til litt forskjellig store butikker. Vi dro på Spar Kjøp, Biltema, og litt andre ulike store kjedebutikker som selger ting til hus og hjem. Har faktisk fått i boks litt til leiligheten nå, og gleder meg skikkelig til å få nøkkelen i morgen!! Æææ, det blir helt sykt. Har vlogget litt i dag mens vi handlet, og jeg skal selvfølgelig også vise frem det. Derfor skriver jeg ikke så mye om det her. 

Så som dere skjønner har det vært en sinnsykt lang, men innholdsrik dag. Nå er jeg så sinnsykt sliten, og gleder meg bare til å sige ned i sofaen. Til dere som ikke har sjekket ut min senere video enda, så finner dere den HER. gjerne legg igjen en like og abonner på kanalen. Det hadde jeg satt sykt stor pris på. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

VIDEO

I dag har jeg lagt ut en ny video til dere. Det er en vlogg fra årsmøtet med NBfU, som jeg var på forrige helg. Det er veldig hyggelig å kunne ta dere med på en helg med blindeforbundet. Jeg har også vært så heldig å bli valgt inn til å sitte i styret i region Øst, og jeg ser skikkelig frem til fortsettelsen der. Det er noen fantastiske folk, som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med. Dette kommer jeg nok til å snakke mer om senere også, siden jeg nok skal delta på fler arrangementer og mye gøy fremover. Hvis det sitter noen der ute som ser dårlig, men ikke har meldt seg inn i blindeforbundet enda, så anbefaler jeg absolutt å gjøre det. 

Uansett, her kommer videoen. Håper dere koser dere med den. Du kan finne den på kanalen min som er HER, eller klikk på bildet under for å komme direkte til videoen. 

Veldig gjerne abonner på kanalen for å få med deg de fremtidige videoene. Lik videoen og legg igjen en koselig kommentar hvis du likte videoen ♥

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

DU GIR MENS DU TAR

Annonse 
(last ned appen her)

I dag skal jeg vise dere noe sinnsykt genialt. Det er en app jeg kom over for noen uker siden, og jeg har brukt den nå en liten stund. Det er en app som minner deg på å ta medisiner, men på en litt hyggelig måte. Jeg skal være så ærlig å si at jeg har slitt mye med å ta medisinene mine. Jeg har prøvd å sette alarm på mobilen flere ganger, men når alarmen ringer har jo jeg allerede glemt hvorfor jeg satt på akkurat den alarmen. Denne appen gir deg beskjed om å ta medisinene dine til riktig tidspunkt hver dag, og den forteller deg hvilken medisin du skal ta. Hvis du tar en medisin to ganger om dagen, en tre ganger om dagen, og en siste to ganger om dagen men et helt annet klokkeslett. Ja, da kan det være vanskelig å holde styr. Både en fin app for deg som er litt surrete sånn som meg. For unge som skal lære å ta medisiner selv uten mas fra mor og far. For de som tar mye medisiner, og de som tar få. For alt fra unge til gamle. Appen kan du laste ned HER. 

Noe annet jeg synes er litt hyggelig med denne appen er at du kan gi mens du tar. Det er vel kanskje det jeg liker best, når jeg tenker meg om. Jeg har alltid vært glad i pasientforeninger og jeg er med i to stykker selv. Jeg er medlem i og støtter både Nyreforeningen og Blindeforbundet. Jeg synes det er viktig å støtte de som jobber for at jeg og andre i liknende situasjoner skal få det bedre. Det er noe jeg anbefaler alle å gjøre, men mer om det senere

Når du tar medisinene dine trykker du på pillen inne i appen, da får du stjerner som du senere kan donere til en organisasjon. Det er 11 forskjellige valgmuligheter, så jeg vil tro de fleste finner noe de bryr seg om her inne. Du får en stjerne hver gang du tar en tablett, og når du har 50 stjerner kan du donere dem til akkurat hvilken forening du vil. 

Da jeg var liten hadde jeg en klistremerkebok på sykehuset. Hver gang jeg tok medisinene mine uten å klage fikk jeg et klistremerke i belønning. Det var så stas å se det fylte seg opp i boka, og jeg elsket å bla frem og tilbake, og ikke minst å putte klistremerkene i hver gang jeg "tjente" noen. Jeg føler dette blir litt det samme. Endelig er det noen som gir meg belønning for å ta medisiner igjen. Og enda bedre, belønningen gir jeg videre for å støtte viktig arbeid for flere mennesker der ute. 

Appen er også sinnsykt lett å bruke. Det er gode kontraster, og den fungerer godt med både zoom og voiceover. Jeg har allerede donert et par ganger, og kommer til å fortsette å bruke denne appen fremover. Jeg har donert til nyreforeningen nå, men tror faktisk jeg kommer til å gi litt her og litt der. Når man kommer dit at man skal donere kan man se hvor mange donasjoner som er gitt til hver. Da synes jeg det er litt ekstra koselig å gi til noen som ikke har fått like mye. Du kan for eksempel se at kreft har fått veldig mange. Mens epilepsi nesten ikke har fått noe. Dette synes jeg er veldig trist, og det har alltid vært viktig for meg å få frem at alle er like viktige. Jeg tror det er få som vet hvor vanskelig livet faktisk kan være med for eksempel epilepsi fordi det er så lite kjent. Alle må selvfølgelig donere dit de vil, men for min del synes jeg det er veldig hyggelig å hjelpe de som faktisk ikke får like mye. 

 
På alle de ulike står det litt om hva og hvem de faktisk arbeider for, de du velger å donere til. 

Appen finner du gjennom denne linken. Gjerne send meg en snap eller facebook melding om du laster ned appen, og fortell meg hva du synes. ♥ 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

DAGEN I DAG + RABATTKODE

Inneholder reklame

God ettermiddag dere. I dag er ikke formen min helt på topp, og jeg har ikke gjort stort i dag for å si det sånn. Men sånn er livet mitt. Det går opp og ned absolutt hele tiden, og man vet aldri hvordan formen er neste dag. De to/tre siste dagene har jeg hatt feber og følt meg stort sett ganske slapp og sliten. Ja ja, nok om deeet i alle fall 


Bildebeskrivelse: GH har på seg rosa strikkegenser og lys hullete olabukse. Hun ser ned i bakken

Nå er planen bare å fortsette å slappe av resten av kvelden, og redigere video fra forrige helg. Tror faktisk den blir skikkelig koselig, så jeg gleder meg til å få den ferdig. 
I morgen har jeg heller ikke noe særlig planer. Jeg tror jeg bare skal fokusere på å slappe ordentlig godt av for å få formen tilbake igjen. Det hadde vært superkoselig om dere ville være litt aktive med meg på snapchat i kveld, siden formen er litt kjip. Jeg heter helene.vlogs for dere som ikke allerede har lagt meg til. Det vlogger jeg daglig, og legger ut litt forskjellig ekstra som ikke alltid kommer ut på bloggen, så det er veldig koselig om dere vil følge meg der og selvfølgelig ekstra hyggelig om dere vil være med å være litt aktive der i helgen. 


Bildebeskrivelse: GH ser i kamera og ler. 


Bildebeskrivelse: GH ser ned til siden. Hun har på en stor rosa strikkegenser, og lys slitt olabukse

Genseren jeg har på meg på bildene er fra chiquelle, hvis dere bruker koden NOW15 får dere 15% rabatt på hele siden. Koden varer til 21 mars. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

HAR JEG KJØPT LEILIGHET ??

Shiiiiit dere! Det sykeste har skjedd, i går signerte jeg nemlig under på papiret fordi jeg har kjøpt meg leilighet!! Det er så sykt gøy, og jeg gleder meg masse til å flytte inn!! Veldig gjerne legg igjen en kommentar eller en like hvis du har lyst på flyttevlogger og liknende, så skal jeg prøve å få det til. Som sagt så gleder jeg meg skikkelig masse,  det kjenner virkelig digg å vite at jeg skal få mitt eget ♥


Bildebeskrivelse: Guro Helene blar i en perm


Bildebeskrivelse: Det er bilde av permen, og en en penn det står "privatmegleren på" 


Bildebeskrivelse: GH leser på kontrakten


Bildebeskrivelse: GH tar eiendomsmegleren i hånda. De smiler

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

MORGENTUR

For et par dager siden var det skikkelig fint og deilig vær her hjemme. Vi bestemte oss for å ta en liten tur med Wilma litt utenfor der vi bor. Det er jo litt hyggelig å gå andre steder innimellom også, ikke bare i det gamle kjente. Og se så fint da dere! Selv om jeg ikke skal skryte på meg å like Kragerø spesielt godt om vinteren, så er det faktisk ganske fint sånn innimellom. Det var jeg og pappa som var ute på tur, og det var faktisk skikkelig koselig altså. 


Bildebeskrivelse: Petter går bortover en sti. Det er fullt av snø, og rundt han er det trær. 


Bildebeskrivelse: Utsikt utover Kragerø


Bildebeskrivelse: Utsikt utover Kragerø og sjøen 


Wilma står midt på stien, det er snø rundt henne på alle sider. Hun har stoppet opp og ser til siden 


Guro Helene holder Wilma inntil seg og klemmer henne. I bakgrunnen ser vi utover Kragerø sentrum, Øya og sjøen.


Bildebeskrivelse: GH holder Wilma opp til ansiktet og klemmer henne. Hun har på rosa jakke og solbriller 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

UKENS SPØRSMÅL #11

Hei igjen dere. På tide med en ny runde ukens spørsmål, det er så lenge siden sist, jeg har rett og slett bare glemt det helt bort. Men her kommer den altså. 

* Hva heter øyesykdommen du har og hva går den ut på ? 
Dette spørsmålet har jeg svart på før, men jeg får fortsatt høre det ganske ofte.  Jeg har to ulike problemer med synet mitt. Den eneste diagnosen jeg har fått konstantert så langt heter "Retinitis Pigmentosa" det er en netthinnesykdom som gjør at mørkesynet forsvinner og synsfeltet minskes over tid. For min del ser jeg ikke en dritt i mørket, og har et synsfelt på ca 15 grader, noe som vil si at jeg kun ser rett fremfor meg. Normalt har man 180 grader synsfelt, så har dere noe å sammenlikne med. 
Så har jeg en skade/synsnerve sykdom. Akkurat hva denne heter eller hvordan den har kommet vet vi ikke enda. Vi venter fortsatt på svar på flere gentester. Jeg skal selvfølgelig oppdatere dere når jeg får vite om noe mer, så det er ikke nødvendig å spørre så mye om den. Jeg vet ikke stort selv heller, bortsett fra at jeg har en visus på 0.15. 
Håper dere skjønte litt mer nå.

* Hvor mange tattoveringer har du, og hvilken liker du best?
Jeg har 5 stykker, og den jeg liker aller best er den jeg ikke kan se selv. Det er en fjær jeg har bak øret. Det er den eneste tattoveringen jeg har som rett og slett ikke betyr en dritt, men jeg elsker den aller mest likevel. Det har også kommet et forslag om å ha video om mine tattoveringer, så gi meg en liten heads up om det er noe du er enig i. Her er tattoveringen helt ny, ææ.


Bildebeskrivelse: Det er bilde av tattoveringen til GH. Det er en fjær som sitter bak øret.

*Hvordan har folk på din alder råd til å kjøpe leilighet?
Godt spørsmål du. Jeg hadde aldri klart det uten så god hjelp som jeg har fått. Jeg var allerede på vei til å flytte ut og "skape meg et eget liv" da jeg plutselig ble nesten blind. Da ble det litt vanskelig å flytte til en helt ny og fremmed by. Jeg trenger å lære meg visse ting helt fra scratch. Dette skal jeg gjøre i Kragerø, men jeg ville fortsatt få muligheten til å bo for meg selv. Da har jeg vært heldig å få startlån i kommunen, som gjør at jeg får mulighet til å kjøpe meg mitt eget. Wii!

*Hvor i Norge/verden vil du helst bo?
Sånn det ser ut nå vil jeg bo i Oslo. Og gleder meg masse til å forhåpentligvis få studere der. 

Hvordan kan blinde lese bloggen din, og hvorfor skriver du bildebeskrivelse, de kan jo ikke se teksten heller? 
Haha, jeg skjønner forsåvidt at dere lurer på dette. For meg er jo dette en selvfølge, fordi jeg vet hvordan det fungerer. Derfor har jeg ikke tenkt på å forklare dette. Men de blinde bruker for eksempel noe som heter VoiceOver. Den leser høyt all tekst som står på skjermen. Det er sånn de blinde leser bloggen min, og det er sånn de "ser" bildene jeg legger ut - altså ved å lese beskrivelsen. 
Bildebeskrivelse: Guro Helene står lent inntil en murvegg. Hun holder håret bort fra ansiktet og ser ned til siden. 

*Hvilke "type" mennesker synes du er de mest interessante/irriterende/dårlige?
Sykt vanskelig spørsmål, det har jeg ikke tenkt over egentlig. De dårligste menneskene jeg vet er folk som snakker stygt til andre/mobber eller er generelt slemme mot hverandre. De mest irriterende er folk som ser meg "overifra og ned", uansett om det er fordi jeg ser dårlig, eller fordi jeg har kommet med en blond kommentar. De mest interessante menneskene jeg vet om er de som kan noe jeg ikke kan, som jeg kan lære noe av. Akkurat nå elsker jeg å se videoer/dokumentarer av folk med ulike funksjonshemninger som klarer seg i hverdagen. Jeg ser mest på videoer av blinde som forteller om livet sitt, fordi det kan jeg lære så masse av. Men jeg elsker også å se på andre ting, som lamme som går på ski i sånn sittegreie, som jeg ikke vet hva heter. Egentlig synes jeg veldig mange kan være interessante på ulike måter. Men dette er vel de jeg synes er mest spennende akkurat nå. 

Jeg tror jeg vil si det holder for denne gangen. Det ble ganske lange svar på hver av spørsmålene, så da tror jeg det holder for denne gang. Still meg spørsmål i kommentarfeltet under eller på snapchat til neste gang. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

BURSDAG

I går hadde jeg bursdag og brukte selvfølgelig dagen min sammen med de jeg er glad i. Dagen begynte med frokost hos Marie, litt senere kom Malene på besøk og vi koste oss med bading og skravling. På kvelden feiret vi med familie og kake. Superkoselig, jeg elsker å ha bursdag! 


Bildebeskrivelse: Marie sitter ved frokostbordet. Hun heller sjokolademelk i et glass mens hun ser i kamera og smiler


Bildebeskrivelse: På bildet ser vi frokostbordet med rundstykker og pålegg
Bildebeskrivelse: Wilma sitter på gulvet. Hun ser uskyldig opp til siden.


Bildebeskrivelse: Malene og Guro Helene sitter i Jacuzzien, med bobler i vannet. De holder rundt hverandre og smiler til kamera. 
 Bildebeskrivelse: Vi ser en skål med kake og is med sjokoladesaus. I bakgrunnen ser vi enda mer kake. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

NY VIDEO!!

Da har jeg lagt ut en ny video på youtube. Jeg skjønner ingenting av hva som har skjedd. Den vil ikke synes i feeden verken inne på min kanal eller i feeden til de som abonnerer på meg. Jeg aner som sagt ikke hvorfor, og kjenner at det irriterer meg litt. Har sitte i en veldig god stund for å finne det ut nå, uten spesielt mye hell. Om noen vet hva jeg kan gjøre for å fikse dette si i fra, men jeg tror jeg har prøvd alt. 
I mellomtiden kan dere se videoen HER


Bildebeskrivelse: Det er en rosa bakgrunn. Det står "Å bli sett er viktigere enn å se?". Og det er to utklipp under teksten. Det ene bildet viser tre mennesker som holder rundt hverandre, nummer to er ett bilde av Guro Helene
I videoen snakker jeg om at blinde også kan se, og om hvordan vi alle kan bli flinkere til å se hverandre. Gjerne fortell meg hva du synes om videoen. Abonner gjerne på kanalen min for å få med deg videoene som kommer fremover. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

NOE MANGLER?

Da har jeg landet ordentlig etter helgen, og i dag er det mandag. Jeg har bursdag i dag og skal snart fly avgårde til Marie. I dag kommer det sannsynligvis en video utover dagen. Jeg har helt glemt ukens spørsmål i to uker nå, uff. Så ja, det innlegget kommer også i kveld eller i morgen. En annen ting som mangler er siste del av "øyehistorien" som jeg har delt med dere. Grunnen til det er at den er så vanskelig å skrive. Jeg har skrevet lenge på det innlegget der, men kommer liksom aldri noe videre. Det er vanskelig å huske tilbake, og skrive det ned på den måten jeg føler er riktig. Jeg føler det er noe som mangler for at det skal bli akkurat sånn som jeg vil. (Ja, jeg er litt perfeksjonist. Ups) 
Den kommer snart, men da vet dere hvorfor. Jeg har ikke glemt det, og det kommer til slutt. ♥  

Bildebeskrivelse: Guro Helene tar bilde av seg selv i speilet. Hun holder den ene hånden i bukselomma. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene holder hånden sin opp til håret. Hun tar bilde av seg selv i speilet


Bildebeskrivelse: GH holder hånden sin opp til ansiktet og tar bilde av seg selv i speilet. Hun har på seg oranse genser og hvit bukse


Bidebeskrivelse: Guro Helene hviler hodet i hånden sin og kikker inn i kamera. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

EN PERFEKT AVSLUTNING

I kveld dro vi til mine kjære besteforeldre for å spise middag. Vi tok noen bilder av meg og broren min. Jeg synes alltid det er koselig å komme hjem og se familien min igjen når jeg har vært borte noen dager, men på noen av bildene ser det ut som den kjærligheten går kun ene veien. Til dere som ikke kjenner han så er han veldig glad i meg altså, håper jeg. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene holder rundt halsen til Per Teodor og klemmer han. Begge kikker inn i kamera


Bildebeskrivelse: Guro Helene, Wilma og Per Teodor er i bildet. Guro Helene ler.


Bildebeskrivelse: Guro Helene, Per teodor og Wilma ligger i sofaen.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

BOWLING OG SPILL

Da har jeg kommet meg hjem igjen etter en veldig fin helg. Det har gått i ett absolutt hele tiden, så kjenner at jeg er veldig god og sliten. Jeg sovnet med en gang jeg kom inn døra for å si det sånn
Starten av dagen i dag ble brukt på å ha årsmøte, som dere kan lese om i forrige innlegg. På kvelden hadde vi en tur på bowling, før vi avsluttet med sosialt og spill til ganske sent utover. Veldig koselig. 

I dag har dagen gått på Drammensbadet, det var også veldig gøy - men jeg tok dessverre ikke sjansen på å ta med meg noe kamera inn. Dere får kose dere meg bildene fra gårsdagen i mellomtiden, før jeg kommer med neste oppdatering. 


Bildebeskrivelse: Ingvild og Guro Helene holder rundt hverandre og smiler til kamera. I bakgrunnen ser vi mennesker og hyller meg bowlingsko


Bildebeskrivelse: På bilder ser vi bowlingkuler


Bildebeskrivelse: Det er bilde av bowlingkuler med banen i bakgrunnen


Bildebeskrivelse: Ingvild har hodet på skakke og smiler til kamera


Bildebeskrivelse: På bordet ligger Alias 


Bildebeskrivelse: Guro Helene tar bilde av seg selv i speilet. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 


ÅRSMØTE I DRAMMEN

I går ankom jeg Drammen, og møtte den fine Nbfu gjengen igjen. Som jeg har nevnt tidligere så trives jeg skikkelig godt her, og liker alle veldig godt. I går kveld var vi ute og spiste, var sosiale og ble kjent på kvelden. Veldig koselig, selvfølgelig. 
I dag har vi hatt årsmøte. Mitt første årsmøte i Nbfu, og det første årsmøte der Telemark har fått være en del av region Øst.

Nå har vi en liten kort pause før vi skal hive oss rundt og dra videre. 


Bildebeskrivelsen: Silje og Ingvild dirigentklubben i hånda. De holder rundt hverandre og smiler.
 Bildebeskrivelse: På bildet ser vi Silje, Ingvild og Emilie. De står ute foran en bro i Drammen. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 


INTERVJU, ÅPENHET OG DAGENS NEDTUR

I dag har jeg hatt en sinnsykt innholdsrik dag. Og det har skjedd mye. Det gikk litt(ekstremt mye) dårligere enn jeg hadde tenkt med en leilighet jeg hadde lyst på, så vi får se hva som skjer der. I kveld gikk vi på visning på en annen leilighet som jeg egentlig ikke hadde spesielt lyst på, men som jeg får se litt nærmere på nå. Håpet virkelig på den andre, men sånn ble det ikke. Vil ikke snakke for mye om det på bloggen enda siden det er så mye usikkert. Men jeg lover å oppdatere dere etterhvert når noe er bestemt. Og om jeg kjøper noe så skal dere ikke se bort i fra at jeg sjekker ut interessen for flyttevlog, det hadde vært gøy 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står og lener seg inntil en murvegg. Hun holder håret sitt vekk fra ansiktet og ser ned i bakken. 

En annen ting som var litt kjipt var at videoen jeg har brukt så lang tid på ikke ble publisert likevel. Jeg hadde brukt supermye tid både på å spille den inn og å redigere den, men jeg ble aldri helt fornøyd. Derfor kommer ukens video litt sent, men den kommer. 

Uansett, nok drit for i dag. Jeg har hatt intervju med avisa igjen, denne gangen med "Varden". De kom hjem til oss og intervjuet meg og tok en haug med bilder. Det kommer sannsynligvis neste lørdag, og da skal jeg si i fra. Jeg gleder meg til å lese saken, håper at den blir bra. Det er så viktig å snakke og å være åpen. Dette er min hjertesak, så det å få snakke om den og at det når ut til så mange er så bra. Håper alle dere som leser dette nå også tør å åpne dere. De aller fleste sliter med noe enten det er dårlig helse med mye sykdom og vondt, psykiske problemer, vanskeligheter i familien eller ja dårlig syn. Noe er lett å se på utsiden, mens noe ligger gjemt. Oppfordrer alle til å tørre å snakke om både det som er vanskelig, og å være åpen om hvem du er. Da vil alt kjennes så mye bedre. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står foran en murvegg. Hun ser til utover til siden. 

Nå skal jeg slappe av resten av kvelden. Jeg er ikke helt i form for tiden, har nok en infeksjon som smyger seg sakte men sikkert innpå. Åh håper ikke jeg blir dårligere før helgen fordi da skal jeg på årsmøte med nbfu wii.


Bildebeskrivelse: Guro Helene lener seg mot murveggen, hun har på sort singlett og en rød bukse. Hun ser skrått ned til siden


Bildebeskrivelse: Guro Helene lener ryggen til murveggenn. Hun har hodet på skakke, mens hun ser på kamera og smiler. Hun har på rød bukse og sort singlett.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

 

 

HØR MEG PÅ PODKAST

Hei dere, nå har jeg noe ganske gøy å vise dere. På torsdag var jeg gjest i blindeforbundets radio. Jeg snakket litt om sykdommen min, om bloggen og litt annet. Intervjuet gikk på radio på morgenen, og det var mange som ikke fikk hørt på det på grunn av jobb og skole. Nå har intervjuet kommet på blindeforbundets nyeste podkast, og den kan dere alle høre på så mye dere vil. 

Hver uke kommer blindeforbundet ut med en ny podkast, den heter "spor 2" og kan lastes ned alle steder der man hører podkaster (Så vidt jeg vet). Jeg anbefaler dere å abonnere på kanalen, for å få med dere det som kommer fremover også. Men i første omgang legger jeg ved link til den jeg selv er med i. Trykk på bildet under, sommer du direkte til episoden. 


Bildebeskrivelse: Spor 2´s egen logo

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 


BILDER FRA SØNDAGENS OPPTUR

På grunn av bursdagen til mormor var vi så heldige å ha besøk over natten. Onkel og mine to fettere bodde over hos oss. Det er sjeldent de sover hos oss, ettersom både tante og onkel sine foreldre bor her i Kragerø. Men nå var det vår tur til å ha dette herlige besøket, det tror jeg vi samme pris på alle sammen inkludert Wilma også, faktisk. Wilma gikk stadig bort til Lavrans når han lå på gulvet, eller hvis vi holdt han på fanget. Hun har vært veldig nysgjerrig hver gang hun har truffet han. Hun lukter litt på hender og tær, og kikker noe veldig. Dette gjorde ikke Lavrans noe, tvert i mot, han lo og smilte hver gang hun kom bort. De var jo så herlige og skjønne. De to eldste guttene syntes nok det var mest stas å bruke tid sammen alene, og satt mye oppe for å spille. Vi fikk et glimt av de litt her og der da, heldigvis. 

På lørdag planla vi mest bursdagen. Familien "Ute i siste liten" bladde i albumer og laget quiz om vår mormor. Godt å få gjort det noen timer i forveien liksom, haha! 

På søndag tog jeg og mamma en formiddagstur alene. Vi hadde med oss lille Lavrans og Wilma ute på tur, og det var så nydelig. Jeg har aldri likt å gå tur, og har spesielt hatet det om vinteren. Men det er utrolig hvor mye en koselig barnevogn og liten hund kan hjelpe til. Da blir det plutselig så mye hyggeligere. 


Bildebeskrivelse: Lavrans spiser på hånden sin og ser på kamera med store øyne.

Mine to fine gutter, de er jeg så glad i altså


Bildebeskrivelse: Guro Helene sitter med Lavrans og August. Alle tre smiler til kamera. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene triller barnevogna og går med Wilma i bånd. Hun ser i kamera, og bildet er tatt fra siden 


Bildebeskrivelse: Guro Helene triller vogna og går med Wilma. Det er masse snø og is rundt. 

På turen møtte vi også denne herlige hunden. Den var gigantisk i forhold til Wilma, men så snill og forsiktig. Vi slapp de løs og lot de hilse på hverandre i snøen, og det gikk superbra. 

Bildebeskrivelse: De to hundene står i snøen og kikker på hverandre.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 


 
Abonner på youtubekanalen min for å få med deg alle videoer som kommer fremover. 

70 ÅR !!

På lørdag feiret vi mormors 70 årsdag. Jeg har allerede snakket litt om det på snapchat, men det var utrolig koselig. Jeg har alltid hatt et veldig nært forhold til mormor. Vi var nesten naboer under hele min oppvekst, og siden hun ikke jobbet var det alltid åpent hus. Hun har alltid vært der for meg når jeg har trengt det, og er veldig glad for at jeg har akkurat henne. "Håper vi har deg i 70 år til", som onkel sa i talen sin, haha. 
Det var som sagt en veldig koselig kveld. Med familien samla, og mange av hennes venner. Mange jeg ikke hadde truffet siden jeg var ganske liten, noen jeg bare har hørt om, og noen jeg selv er veldig glad i. Det var flere veldig fine taler, og jeg ble overtalt til å synge en sang for mormor. Det gikk vel så som så, men med et veldig lite kresent publikum så ble det greit likevel. Dessverre var jeg så opptatt av å kose meg hele kvelden at jeg glemte å ta bilder. noe vellykka fikk jeg, og de kommer her. 


Bildebeskrivelse: Ellinor ligger på et fang og gir Wilma(hunden) en stor klem. Hun ser på kamera og smiler. 


Bildebeskrivelse: Bursdagsbarnet Wenche står med sine barnebarn(Ellinor og August). De står ved kakebordet, mens de jubler og smiler. Wenche ler 


Bildebeskrivelse: (sort/hvitt) Guro Helene sitter på en stol i et pyntet lokale. Hun har på en stor og fluffy pelsjakke. Hun holder en bit av håret mens hun smiler til kamera

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

EN LITEN OPPDATERING

Den siste uken har jeg ikke blogget så bra, noe som er veldig dumt.. Det har skjedd en helt masse, i tillegg til at jeg ikke har vært i superform - derfor har jeg ikke hatt helt "energi" til å fokusere på bloggen, og på dere. Det synes jeg er veldig kjipt, for dette er jo noe jeg egentlig elsker å bruke tid på. 

Uansett, over til en liten oppdatering, for som sagt har det skjedd mye i det siste. På fredag hadde vi møte igjen med kommunen, statped, og en hel del. Vi fikk planlagt mye av hva som skal skje det neste året. Veldig deilig, da kan jeg roe meg litt og ikke tenke så alt for mye på akkurat den biten der. Det er jo noe som har vært et stressmoment for meg, så å få det vekk fra skuldrene er nydelig. I tillegg har vi kikket på leilighet, så nå skjer det myyyye mye spennende. Da lover jeg å oppdatere dere fremover, når det skjer noe. 


Bildebeskrivelse: Wilma sitter inni jakka til Nina og kikker ut. De sitter på kafe og drikker kaffe og spiser kake. 

Etter alle møtene var vi rimelig slitne, så da tok vi oss en kosetur på kafe. Jeg sov hos Christina samme natt, og det var sinnsykt koselig. Det er evigheter siden jeg har sove der sist. Men som sagt det var utrolig koselig. Nå har vi besøk av mine to fettere og onkel, de har sovet her i natt siden vi var i mormors 70 årslag i går, derfor vil jeg være litt sosial nå mens de først er her. Det kommer et innlegg om bursdagen litt senere i kveld. Men nå skal vi ut å bade! Vi snakkes ♥

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

Å BLI SETT ER VIKTIGERE ENN Å SE

Blindeforbundet har startet en ny kampanje som kalles "Å se er viktigere enn å bli sett". Jeg anbefaler alle å sjekke ut videoen, og gjerne dele den videre. Utrolig viktig budskap som sårt trengs og bli spredd videre. Link til videoen finner du HER, og hvis du trykker HER får du se en synstolket versjon av samme video 


Bildebeskrivelse: Blindeforbundets logo

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥