hits

Hverdag

HVA HAR JEG GJORT I DET SISTE?

Shit, en uke siden forrige innlegg. Har ikke merket at det har tatt så lang tid, men sånn går det vel når man har mye å gjøre.

Denne helgen var jeg i Oslo, jeg prøver å dra dit så ofte Om mulig. Har så mange av vennene mine fra Kragerø der, og når alle har flyttet ut er det deilig å ta små miniferier i Oslo, å være litt del av studentlivet der.

Jeg sov hos en venninne på lørdag, og det var så koselig! Vi hadde ikke vært ordentlig sammen siden vi gikk sammen på videregående, så det var virkelig etterlengtet. Vi koste oss med masse masse prat, fest og en skikkelig chill morgen dagen etter.

Videre dro jeg på møte søndag morgen(ettermiddag). Nå til helgen skal jeg nemlig på landsmøte til nbfu, og vi som skal delta som delegater møttes på søndag. Helgen har gått så i et, jeg var så sliten da jeg kom hjem.

Noe jeg har lovet meg selv er å bli bedre på å ta bilder, så jeg faktisk har noe å dele. Jeg har kjøpt et nytt kamera, og brukt masse penger på det. Likevel glemmer jeg alltid å bruke det. Haha, jeg er så håpløs. Jeg skal virkelig bli bedre, det har jeg lovet meg selv.

Så mye koselig jeg har gjort i helgen, likevel sitter jeg igjen med et eneste bilde.

Jeg skal også blogge oftere og bedre fremover, men jeg kommer ikke til å love st det blir hver dag. Det har jeg rett og slett ikke tid til. MEN jeg deler hver dag på Snapchat. Deler tanker, følelser, og hverdagslivet. Den heter helene.vlogs, og der deler jeg litt annerledes enn det jeg gjør her. Så følg veldig gjerne der.

I dag har jeg fri, så nå er klokka kvart over tolv og jeg skal stå opp. (Ups)

ENDELIG SKOLE IGJEN

Det er fredag ettermiddag, jeg sitter i senga mi hjemme i leiligheten, utslitt etter en hel skoleuke. Sliten,men på en god måte, fylt av god samvittighet. Det er nok vanskelig for 90% av mine lesere å forstå, men jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg har startet på skolen igjen. På en måte skulle sommerferien gjerne  vart lenger, alle liker jo båt og sol. Samtidig er det så deilig å være tilbake. Det er deilig å se at verden endelig begynner igjen. Den har forsåvidt gjort det hvert år, men for en gangs skyld er jeg med. Hvert år har jeg hatt så vondt, skulle ønske det var jeg som jobba, skulle ønske det var jeg som studerte. Endelig er jeg et skritt nærere. 

Da vi var yngre og skolelei i perioder sa alltid lærere og andre voksne at vi måtte være takknemlige. "Tenk på alle de som ikke kan gå på skole." 
Jeg tror det er et av de værste utsagnene barn kan høre, litt på lik linje med at man må spise opp maten fordi barn sulter i andre land. Det blir så fjernt, barn greier ikke sette seg ordentlig inn i det, det er så langt vekk, og det skjer bare på tv. 
Jeg tror til og med mange voksne kan ha problemer med å sette pris på jobb og skole, av samme grunn, det blir så fjernt. 

For første gang setter jeg pris på å få kunne gå på skolen. Jeg har ikke gått på skolen på en normal måte siden åttende klasse, og jeg har ikke satt foten innenfor et klasserom på i alle fall 3 år. Nå er jeg 21 år, og åttende klasse begynner å bli lenge siden. Jeg håper jeg får det til denne gangen, og det virker lovende enn så lenge. Jeg har hatt dårlige skoleerfaringer fra vgs som jeg har nevnt tidligere, men endelig ser det ut til å fikse seg med læringssenteret her i Kragerø. 

Bildet over er tatt første dag i første klasse.
På mandag hadde jeg første skoledag og jeg følte meg nesten like liten og hjelpeløs nå som da. Jeg kom på skolen helt alene, uten å kjenne noen. Jeg gleda meg faktisk skikkelig, men jeg var også livredd for å ikke få noen venner, eller å ikke trives. Nå har det gått en uke, og det har gått kjempebra! Jeg har allerede noen å snakke med, og jeg vet at jeg kommer til å trives skikkelig godt. Endelig tilbake til rutiner, og endelig noe å sette pris på. 

 

Lik gjerne innlegget hvis du vil lese mer om opplevelsene mine på skolen nå, om tidligere opplevelser fra skole/vgs, og om skole i forhold til sykdom, syn osv. Blir veldig glad for andre forslag til hva jeg kan skrive om utover høsten. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

SISTE DEL AV FERIEN

Som jeg skrev i forige innlegg tok vi en siste innspurt på ferien forige helg. Vi dro videre til tusenfryd på lørdag der vi var hele dagen. På tusenfryd var det regn og skikkelig kaldt, etter den fine sommeren vi har hatt hadde jeg helt glemt å pakke med meg varme nok klær, så jeg fikk vel en liten sjokk start på høsten der. I tillegg tok vi ragnarok, en slags båt du sitter i mens det spruter vann over deg . Den stoppa på slutten og sto stille ca en halv time, og jeg frøs så mye at jeg løp rett i bilen og satte på full varme. Heldigvis ble jeg ikke syk.

Etter tusenfryd dro vi til Sarpsborg der vi sov på hotell, bada, og koste oss med pizza og spill på kvelden. Neste dag dro vi til Sverige og tok båten hjem på kvelden. Vi hadde litt knapt med tid i Sverige, så jeg rakk faktisk ikke ta noen bilder. Vi hadde uansett en veldig bra tur, men skikkelig kvalitetstid sammen. 

 

18.08.2018

God morgen alle sammen.

Vi nyter siste delen av sommerferien og har tatt en liten siste ferie nå den siste helgen. I går dro vi til Drammen og vi har sove her i natt, vi spilte bowling, spiste taco på hotellet og spilte spill og spiste digg på hotellrommet på kvelden. Det er veldig fint å få litt kvalitetstid med familien av og til, spesielt nå som jeg har flytta. Nå har vi akkurat spist frokost på hotellet og skal videre mot oslo. I dag skal vi til tusenfryd, jeg hater karuseller, berg og dalbaner og generelt alt som går fort. Så jeg kommer vel til å sitte mest og se på, mens jeg strikker eller hører på podkast (ja, jeg er 20). 

Nå må jeg løpe, hadebra! 

Følg meg gjerne på snapchat for å se enda mer, den heter helene.vlogs

 

DET LOV Å BLI SLITEN AV FRI

I sommer har jeg vært ganske håpløs på sosiale medier, og det er flere som har lurt på om jeg har slutta å blogge etter synet ble bedre. Noen har spurt om det er noe galt eller om det er andre grunner til at jeg har vært borte. Egentlig er det vel ikke noen andre grunner enn at det har skjedd så mye. Jeg har knapt vært hjemme, og når jeg først har vært hjemme har jeg vært med noen 24/7. 

Det har vært helt fantastisk, jeg sier ikke det, men jeg har blitt veldig sliten av det også. Jeg er ikke vant til å være så mye med folk, og jeg er ikke vant til å gjøre så mye absolutt hele tiden. Og med de helseutfordringene jeg har blir jeg litt fortere sliten enn alle andre. Det betyr at jeg ofte må velge hva jeg vil bruke dagen og energien på. Når jeg gjør for mye for lenge uten pause, må jeg bruke de små pausene jeg har innimellom på en fornuftig måte. Jeg må få krefter der jeg kan, slik at jeg kan fortsette videre etterpå. 


Bildebeskrivelse: Marie står på en strand og ser utover på solnedgangen. Himmelen har mange forskjellige farger og havet er klart og blått. Bølger med hvit skum slår inn mot den mørke stranda

I sommer har jeg rett og slett prioritert å ha det gøy, og å gjøre det jeg vil når jeg vil. Jeg har tatt meg fri fra sosiale medier de gangene jeg har behøvd det, og jeg regnte med at dere ville forstå det nå når dere får et tydelig svar på hvorfor. 
Nei, jeg kommer ikke til å slutte å blogge. Jeg elsker å blogge, og jeg elsker å snappe, men i sommer har det vært ting som har vært enda litt viktigere. 

Nå har de fleste av mine venninner reist avgårde på studier og jeg sitter igjen i Kragerø, har en uke igjen før rutinene begynner. Jeg gleder meg skikkelig til å komme inn i rutiner og få litt orden på livet, nå de siste dagene har jeg vært så sliten både i kroppen og i hoder. Jeg tror det skal bli godt å få noe fast å gjøre. For selv om det er digg med ferie, så tror jeg at jeg har godt av rutiner nå, jeg har savnet det lenge. Altså, jeg sitter her og skriver inne på et mørkt rom og klokka nærmer seg halv to, jeg tror jeg trenger noe fast. Jeg har ikke hatt noe fast på, tja, 3-4 år. 
Høres nok rart ut for de fleste, men jeg gleder meg til å begynne på skole, og jeg gleder meg til å ha noen andre krav enn sykehus og diverse andre ting som får meg til å av og til føle meg som en pensjonist. 

 

Vi snakkes, nå skal jeg sove. 

 

FERIE DEL 1

Hei dere, endelig tilbake! 

Jeg har vært på ferie, og der har det vært elendig nett - rett og slett. Har fått noen spørsmål om hvor jeg har vært av dere som ikke følger meg på snapchat. Men alt er bra med meg altså, jeg har det veldig fint. Jeg har vært på Rhodos sammen med Marie, Per Teodor og pappa. Har tatt noen bilder med kamera og noen på mobil, så det kommer to innlegg. 

Vi har hatt det så bra på ferie! Vi har bare ligget på stranda i mange timer, spist god mat,gått i badeland, badet og bare gjort akkurat hva vi vil, akkurat når vi vil. Akkurat sånn man skal ha det på ferie. 

/Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

PERFEKT SOMMERDAG

I dag har det vært skikkelig varmt og deilig ute igjen. Vi måtte selvfølgelig benytte muligheten til å sole oss litt i dag også. Det var utrolig koselig, selv om vi ikke fikk noen farge overhodet. 
Bildebeskrivelse: Wilma ligger i skyggen under et tre. Hun ser til siden. Hun har sort og brun pels og er bittebitteliten

Bildebeskrivelse: Guro Helene og Tina tar bilde av seg selv. De ligger på gresset og smiler til kamera.

Bildebeskrivelse: På bildet ser vi brus, kjeks og potetgull som ligger på teppene ute på gresset. I bakgrunnen ser vi tinas bare bein.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra fotballkamp. Det var broren min og laget hans som spilte, og de vant veldig for å si det sånn. Nå er jeg skikkelig sliten, så jeg skal bare legge meg med en gang jeg har publisert dette. I morgen blir en sykt lang dag, og da må jeg helst være litt utvilt. Jeg skal vlogge hele dagen i morgen, og jeg gleder meg skikkelig til å vise dere resultatet. Æææ!! 

/Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

SOMMER I KRAGERØ

I går var det en fantastisk dag i Kragerø. Vi dro en tur til Kragerø sentrum, og det var så koselig. Vi spiste is på brygga og vi gikk en tur til sjøbadet og slappa av i sola. Etterpå dro vi en tur til tanta til Elise der vi bare var sosiale rett og slett. Det var en ordentlig koselig forsmak på sommer i Kragerø, det var virkelig på tide. Vi tok noen bilder, se så koselig! 


Bildebeskrivelse: Sandra sitter på en benk med Wilma liggende på fanget. Hun ser i kamera og smiler. Hun har langt krøllete hår og hun har på seg sort kjole

Bildebeskrivelse: Isabelle, Elise og Sandra sitter sammen på en hvit benk i Kregerø Sandra har Wilma på fanget. Alle tre jentene smiler til kamera. 

Bildebeskrivelse: Elise og Sandra går på brygga ved sjøen. De har på seg sorte klær og begge har langt hår som blåser svakt i vinden. Wilma er også med.

Bildebeskrivelse: Sandra og Guro Helene står på brygga på sjøbadet i Kragerø. De smiler og holder rundt hverandre.

Bildebeskrivelse: Elise og Sandra går igjen langs brygga. De ser på hverandre og ler mens håret blåser. 

Bildebeskrivelse: Guro Helene og Sandra holder hverandre i hendene og går langs brygga. Guro Helene går et par skritt foran og ser bak på Sandra. De ser på hverandre og ler. Sandra har på seg en sort kjole, GH en lys olabukse og hvit genser. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

3/5

I går hadde jeg besøk av Christina, og vi spiste litt og så på serie sammen. Jeg elsker de vennene man kan være med, uten å gjøre noen ting. Det hørtes kanskje ikke så hyggelig ut når jeg skrev det sånn. Men jeg føler det er et tegn på at man er gode venner når man kan treffes, snakke, spise og være på mobilen om hverandre. Du vet når det bare er naturlig og koselig uansett. 

Haha, nok om det. Vi spiste lunsj sammen, og faktisk var vi litt sunne for en gangs skyld. Vi pleier stort sett å spise ustekt brownies, frukt og sjokolade, potetgull og dip eller pizza. Denne gangen ble det smoothie og omelett. Det er skikkelig uvanlig til å være oss, men det var faktisk veldig godt. 


Bildebeskrivelse: Christina sitter i sofaen og koser med Wilma. Foran henne er bordet med mat.


Bildebeskrivelse: Det er bildet av matbordet med rundstykker, pålegg, smoothie og omelett. I bakgrunnen ser vi Wilma som ligger på sofaen og ser opp på kamera. 


Bildebeskrivelse: Wilma ligger i sofaen og slapper av. Hun had masse bamser rundt seg og ligger i midten av disse. Hun ser oppover mot kamera. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

NATT TIL FØRSTE

I går var det natt til første mai, og vi måtte selvfølgelig ut en liten tur. Jeg glemte helt å ta bilder, så jeg har kun tre bilder jeg lagret fra snapchaten min i går. Jeg har akkurat levert tilbake det kamera jeg hadde, for å kjøpe et som er litt bedre. Nå uten kamera føler jeg meg så tafatt, jeg glemmer helt at jeg skal ta bilder, og plutselig sitter jeg igjen uten noe å poste. 


Bildebeskrivelse: Sandra holder et glass vin opp til ansiktet. Hun holder hodet på skakke og smiler til kamera

Bildebeskrivelse: Sandra ligger i sofaen, hun holder en øl i hånda. Hun smiler og ser rett inn i kamera. 

Bildebeskrivelse: Blurry bilde av Marie som heller opp et glass med vin.

Det var en utrolig koselig kveld i går, og jeg traff flere jeg ikke hadde sett på lenge. Det er så splitta i Kragerø nå for tiden, kanskje ikke så rart det. Noen studerer borte, andre jobber mye, noen er i eksamensperioder og selv har jeg også hatt utrolig mye å gjøre den siste tiden. 
I dag er jeg ganske sliten så planen er å ligge i sofaen omtrent hele dagen, synes jeg fortjener det i dag altså. Jeg gjorde jo tross alt så sykt viktige greier i går. Rart det der, man synes liksom alltid at man fortjener så mye dagen derpå. Man fortjener god mat og man fortjener og ligge rett ut hele dagen. Egentlig fortjener man jo ingenting. 

I morgen skal jeg på møte igjen på vegne av ungdomsrådet. Sykehusene trenger litt oppdaterte menyer rundt forbi på avdelingene. Så det blir spennende å se hva vi får ut av det møtet i morgen, jeg gleder meg. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

SØNDAGSDATE

I dag var en skikkelig varm og fin dag. Jeg har faktisk vært ute helt fra jeg sto opp, frem til for en times tid siden. Da jeg stod opp gikk jeg en ganske lang tur med Wilma. Hun fikk gått litt i skogen og hun elsket det. Hun er så fornøyd nå som det begynner å bli litt varmt igjen, hun løper rundt og elsker livet. 

Litt ut på formiddagen kom Marie på besøk, det var utrolig lenge siden jeg hadde sett henne. Før var vi sammen hver dag, men ettersom hun jobber ekstremt mye blir det litt for sjeldent. 
Uansett, vi tok oss også en lang gåtur og hentet litt sushi som vi tok med oss tilbake igjen.


Bildebeskrivelse: Marie går nedover en smal vei. I bakgrunnen ser vi utsikten med sjø og øyer. Det er blå himmel og fint vær


Bildebeskrivelse: Bilde av utsikten. Du ser øyer med mange hvite hus, og klar blå sjø

Bildebeskrivelse: Marie sitter i sofaen. På bordet foran står det sushi og annen mat. 


Bildebeskrivelse: Det er bilde av maten. Sushi og kyllingruller

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

DAGEN STARTET BRA, HELGENS BURSDAG

Hei igjen dere, long time no see - jeg vet. Det siste dere hørte fra meg var at jeg hadde vært gjennom en hasteoperasjon, så har det vært stille. Uff, dere skal få svar på alt dere har lurt på. Men først spoler vi enda litt tilbake i tid, til før jeg dro på sykehuset, og til før jeg visste hvor ille det var. 

På lørdag fylte nemlig min fetter 8 år, det er så villt. Jeg føler meg så gammel når jeg sier det her, men jeg føler han akkurat ble født, og jeg synes han er alt for liten til å bli så stor så fort, haha. Det var en utrolig koselig bursdag, og det var så god mat. Bare se selv på bildene, jeg tviler på dere pleier å bli servert så god mat i barnebursdag altså.  Bildebeskrivelse: August leser i et bursdagskort. Han har på krone, og smiler og jubler. 


Bildebeskrivelse: Det er bilde av et bord fullt av masse god tapas.


Bildebeskrivelse: Det er bilde av skåler med oliven, scampi, vannmelom, spekeskinke, kylling og glass med drikke.


Bildebeskrivelse: Det er skpler med poteter, focaccia, pesto, dressing og maye annen deilig tapas. 


Bildebeskrivelse: det er bilde av en tallerken med masse god mat. Marinert scampi, Focaccia med feta, kyllingkjøttboller, kyllingvinger, vannmelom, spekeskinke med feta, og oliven. Den står oppå en grå duk, og stripete serviett. Det ser veldig fristende og godt ut. 


Bildebeskrivelse: Kakebord med pavlova fullt av deilig fersk frukt, nystekt eplekake, lefser,gulrotkake og boller står klart til gjestene. 


Bildebeskrivelse: Det er bilde av en kake. Det er tente lys med bokstaver som viser "happy birthday" i forskjellige farger. 


Bildebeskrivelse: Lavrans, August sin lillebror ligger på et fang og sover. Han er liten baby

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

PÅSKE I KRAGERØ

I dag var det påskebadet igjen i Kragerø, jeg og Hedda tok med oss Wilma ned til byen, og det var så masse folk der! Hver påskeaften er det nemlig sånn at folk melder seg på for å hoppe fra broa og ned i sjøen. Helt villt spør du meg, men greit nok.

I kveld har jeg også hatt besøk av litt venninner, som det var veldig veldig godt å se igjen. Nå kjenner jeg at jeg og Hedda skal hoppe i seng og lade opp til afterski i morgen. Skal prøve å ta litt bilder der så dere får se. Det er også en merkelig påsketradisjoner vi har her i Kragerø skjønner dere.

Uansett, nå er jeg skikkelig sliten, så vi snakkes mer i neste innlegg.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

HELGEN SOM KOMMER

Nå sitter jeg på toget innover mot Oslo igjen, det er faktisk ikke lenge siden jeg var oppover mot Oslo sist. Men jeg elsker å farte frem og tilbake, og komme meg litt vekk fra Kragerø - så det gjør absolutt ingenting. 
Denne helgen her skal jeg gjøre ganske masse. For det første skal jeg besøke en av mine beste venninner, Tina. Vi har vært venner i mange mange år, og vi var skikkelig bestevenner gjennom hele ungdomsskolen. Nå er vi ikke like ofte sammen, siden hun studerer i Oslo. Men hver gang vi møtes er det akkurat som før, og vi har det alltid sinnsykt gøy sammen. Jeg gleder meg masse til  å tilbringe helgen sammen med henne. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene er pakke inn i en stor rosa boblejakke. Hun ser på skrå forbi kamera, og ler.

På søndag skal jeg på mitt første styremøte med NBfU, det gleder jeg meg også masse til. Jeg har møtt nesten alle før, og kjenner noen av dem ganske godt. Men det er uansett nytt, og spennende. Jeg håper virkelig at det blir bra på søndag, og det tror jeg også det blir. Jeg skal selvfølgelig blogge og fortelle dere. Jeg vlogger også i helgen, så hvis jeg får nok materiale kommer det ut på bloggen neste uke. ♥


Bildebeskrivelse: GH kikker rett inn i kamera. Hun er pakke godt inn i den lyserosa jakke, men hendene i lomma. Hun har krøllete hår


Bildebeskrivelse: Dette bildet er tatt lenger fra, og hele GH synes på bildet. Hun har på hvit bukse, og den store boblejakke. Hun har pakka seg godt inn på dette bildet også, og ser kald ut. Håret blåser svakt bakover.


Bildebeskrivelse:Bildet er tatt nærme, og fokuserer på ansiktet, og øvelse del av overkroppen. Guro Helene har hendene i lomma. Hun ser på skrått ned mot bakken, og smiler. Håret blåser svakt til siden, og hun er igjen godt innpakke i den store fluffy jakka.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

LUNSJ OG ØYELEGE I ARENDAL

I dag har jeg og mamma vært på jentetur i Arendal, og det har vært litt av en lang dag altså det skal jeg love dere! Det har skjedd så sinnsykt mye. Vi har fått handlet inn til leiligheten, som jeg tar over i morgen og vi har vært på kafe. Det har vært superkoselig, men turen fikk en litt brå start for å si det sånn. Vi kom ikke lenger enn noen hundre meter ned i bakken før vi hørte noen dunkelyder i bilen, etterfulgt av et stort kabang. Det var noe under bilen som hadde løsna. Vi satt i bilen med nødblinken på og ventet rundt en times tid før noen kom og hentet bilen. Hahah uff, jaja nå er bilen på bilsykehus så vi håper den blir frisk i hjulet sitt snart. 


Bildebeskrivelse: Nina gliser mot kamera. Hun sitter i den nye bilen de fikk låne. I bakgrunnen står den andre bilen som har stoppet. 

Da vi endelig fikk satt vekk bilen til fagfolk, som det så fint heter, kom vi oss videre. Vi fikk låne bilen til Bessen, og rakk fortsatt å komme avgårde til tida. Vi hadde faktisk beregna sykt god tid til en forandring, så det var jo flaks. Vi kjørte ned til øyelegen i Arendal der mamma hadde time. Etter det syntes vi selv at vi trengte en koselig jentetur. 

Vi gikk i Arendal sentrum og kikka litt i noen butikker. Vi var innom en sykt koselig liten interiørbutikk, og besøkte kafeen til noen venner av oss som bor der. Det var faktisk helt sinnsykt god mat, og kaffe. Anbefaler dere alle sammen å reise innom No.9 hvis dere er i Arendal. Skikkelig koselig sted, god mat, og såklart fantastiske folk som jobber der da. 


Bildebeskrivelse: Det er bilde av to påsmurte rundstykker med masse pålegg og pynt


bildebeskrivelse: Nina sitter på kafe  med rundstykke og kaffe foran seg. Hun har Wilma på fanget, og smiler til kamera.


Bildebeskrivele: På bortes står kaffen og rundstykket. I bakgrunnen ser vi Nina som smiler ned i mobilen sin. 


Bildebeskrivelse: Wilma hviler hodet sitt på armen til Nina. På bordet foran står rundtstykket med kylling i karri, salat, løk og paprika.


Bildebeskrivelse: Henrik står bak disken på kafeen. Han gliser til kamera og holder tommel opp. 

Etter lunsjen dro vi videre til litt forskjellig store butikker. Vi dro på Spar Kjøp, Biltema, og litt andre ulike store kjedebutikker som selger ting til hus og hjem. Har faktisk fått i boks litt til leiligheten nå, og gleder meg skikkelig til å få nøkkelen i morgen!! Æææ, det blir helt sykt. Har vlogget litt i dag mens vi handlet, og jeg skal selvfølgelig også vise frem det. Derfor skriver jeg ikke så mye om det her. 

Så som dere skjønner har det vært en sinnsykt lang, men innholdsrik dag. Nå er jeg så sinnsykt sliten, og gleder meg bare til å sige ned i sofaen. Til dere som ikke har sjekket ut min senere video enda, så finner dere den HER. gjerne legg igjen en like og abonner på kanalen. Det hadde jeg satt sykt stor pris på. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

 

DAGEN I DAG + RABATTKODE

Inneholder reklame

God ettermiddag dere. I dag er ikke formen min helt på topp, og jeg har ikke gjort stort i dag for å si det sånn. Men sånn er livet mitt. Det går opp og ned absolutt hele tiden, og man vet aldri hvordan formen er neste dag. De to/tre siste dagene har jeg hatt feber og følt meg stort sett ganske slapp og sliten. Ja ja, nok om deeet i alle fall 


Bildebeskrivelse: GH har på seg rosa strikkegenser og lys hullete olabukse. Hun ser ned i bakken

Nå er planen bare å fortsette å slappe av resten av kvelden, og redigere video fra forrige helg. Tror faktisk den blir skikkelig koselig, så jeg gleder meg til å få den ferdig. 
I morgen har jeg heller ikke noe særlig planer. Jeg tror jeg bare skal fokusere på å slappe ordentlig godt av for å få formen tilbake igjen. Det hadde vært superkoselig om dere ville være litt aktive med meg på snapchat i kveld, siden formen er litt kjip. Jeg heter helene.vlogs for dere som ikke allerede har lagt meg til. Det vlogger jeg daglig, og legger ut litt forskjellig ekstra som ikke alltid kommer ut på bloggen, så det er veldig koselig om dere vil følge meg der og selvfølgelig ekstra hyggelig om dere vil være med å være litt aktive der i helgen. 


Bildebeskrivelse: GH ser i kamera og ler. 


Bildebeskrivelse: GH ser ned til siden. Hun har på en stor rosa strikkegenser, og lys slitt olabukse

Genseren jeg har på meg på bildene er fra chiquelle, hvis dere bruker koden NOW15 får dere 15% rabatt på hele siden. Koden varer til 21 mars. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

MORGENTUR

For et par dager siden var det skikkelig fint og deilig vær her hjemme. Vi bestemte oss for å ta en liten tur med Wilma litt utenfor der vi bor. Det er jo litt hyggelig å gå andre steder innimellom også, ikke bare i det gamle kjente. Og se så fint da dere! Selv om jeg ikke skal skryte på meg å like Kragerø spesielt godt om vinteren, så er det faktisk ganske fint sånn innimellom. Det var jeg og pappa som var ute på tur, og det var faktisk skikkelig koselig altså. 


Bildebeskrivelse: Petter går bortover en sti. Det er fullt av snø, og rundt han er det trær. 


Bildebeskrivelse: Utsikt utover Kragerø


Bildebeskrivelse: Utsikt utover Kragerø og sjøen 


Wilma står midt på stien, det er snø rundt henne på alle sider. Hun har stoppet opp og ser til siden 


Guro Helene holder Wilma inntil seg og klemmer henne. I bakgrunnen ser vi utover Kragerø sentrum, Øya og sjøen.


Bildebeskrivelse: GH holder Wilma opp til ansiktet og klemmer henne. Hun har på rosa jakke og solbriller 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

BURSDAG

I går hadde jeg bursdag og brukte selvfølgelig dagen min sammen med de jeg er glad i. Dagen begynte med frokost hos Marie, litt senere kom Malene på besøk og vi koste oss med bading og skravling. På kvelden feiret vi med familie og kake. Superkoselig, jeg elsker å ha bursdag! 


Bildebeskrivelse: Marie sitter ved frokostbordet. Hun heller sjokolademelk i et glass mens hun ser i kamera og smiler


Bildebeskrivelse: På bildet ser vi frokostbordet med rundstykker og pålegg
Bildebeskrivelse: Wilma sitter på gulvet. Hun ser uskyldig opp til siden.


Bildebeskrivelse: Malene og Guro Helene sitter i Jacuzzien, med bobler i vannet. De holder rundt hverandre og smiler til kamera. 
 Bildebeskrivelse: Vi ser en skål med kake og is med sjokoladesaus. I bakgrunnen ser vi enda mer kake. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

NOE MANGLER?

Da har jeg landet ordentlig etter helgen, og i dag er det mandag. Jeg har bursdag i dag og skal snart fly avgårde til Marie. I dag kommer det sannsynligvis en video utover dagen. Jeg har helt glemt ukens spørsmål i to uker nå, uff. Så ja, det innlegget kommer også i kveld eller i morgen. En annen ting som mangler er siste del av "øyehistorien" som jeg har delt med dere. Grunnen til det er at den er så vanskelig å skrive. Jeg har skrevet lenge på det innlegget der, men kommer liksom aldri noe videre. Det er vanskelig å huske tilbake, og skrive det ned på den måten jeg føler er riktig. Jeg føler det er noe som mangler for at det skal bli akkurat sånn som jeg vil. (Ja, jeg er litt perfeksjonist. Ups) 
Den kommer snart, men da vet dere hvorfor. Jeg har ikke glemt det, og det kommer til slutt. ♥  

Bildebeskrivelse: Guro Helene tar bilde av seg selv i speilet. Hun holder den ene hånden i bukselomma. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene holder hånden sin opp til håret. Hun tar bilde av seg selv i speilet


Bildebeskrivelse: GH holder hånden sin opp til ansiktet og tar bilde av seg selv i speilet. Hun har på seg oranse genser og hvit bukse


Bidebeskrivelse: Guro Helene hviler hodet i hånden sin og kikker inn i kamera. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

EN PERFEKT AVSLUTNING

I kveld dro vi til mine kjære besteforeldre for å spise middag. Vi tok noen bilder av meg og broren min. Jeg synes alltid det er koselig å komme hjem og se familien min igjen når jeg har vært borte noen dager, men på noen av bildene ser det ut som den kjærligheten går kun ene veien. Til dere som ikke kjenner han så er han veldig glad i meg altså, håper jeg. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene holder rundt halsen til Per Teodor og klemmer han. Begge kikker inn i kamera


Bildebeskrivelse: Guro Helene, Wilma og Per Teodor er i bildet. Guro Helene ler.


Bildebeskrivelse: Guro Helene, Per teodor og Wilma ligger i sofaen.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

INTERVJU, ÅPENHET OG DAGENS NEDTUR

I dag har jeg hatt en sinnsykt innholdsrik dag. Og det har skjedd mye. Det gikk litt(ekstremt mye) dårligere enn jeg hadde tenkt med en leilighet jeg hadde lyst på, så vi får se hva som skjer der. I kveld gikk vi på visning på en annen leilighet som jeg egentlig ikke hadde spesielt lyst på, men som jeg får se litt nærmere på nå. Håpet virkelig på den andre, men sånn ble det ikke. Vil ikke snakke for mye om det på bloggen enda siden det er så mye usikkert. Men jeg lover å oppdatere dere etterhvert når noe er bestemt. Og om jeg kjøper noe så skal dere ikke se bort i fra at jeg sjekker ut interessen for flyttevlog, det hadde vært gøy 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står og lener seg inntil en murvegg. Hun holder håret sitt vekk fra ansiktet og ser ned i bakken. 

En annen ting som var litt kjipt var at videoen jeg har brukt så lang tid på ikke ble publisert likevel. Jeg hadde brukt supermye tid både på å spille den inn og å redigere den, men jeg ble aldri helt fornøyd. Derfor kommer ukens video litt sent, men den kommer. 

Uansett, nok drit for i dag. Jeg har hatt intervju med avisa igjen, denne gangen med "Varden". De kom hjem til oss og intervjuet meg og tok en haug med bilder. Det kommer sannsynligvis neste lørdag, og da skal jeg si i fra. Jeg gleder meg til å lese saken, håper at den blir bra. Det er så viktig å snakke og å være åpen. Dette er min hjertesak, så det å få snakke om den og at det når ut til så mange er så bra. Håper alle dere som leser dette nå også tør å åpne dere. De aller fleste sliter med noe enten det er dårlig helse med mye sykdom og vondt, psykiske problemer, vanskeligheter i familien eller ja dårlig syn. Noe er lett å se på utsiden, mens noe ligger gjemt. Oppfordrer alle til å tørre å snakke om både det som er vanskelig, og å være åpen om hvem du er. Da vil alt kjennes så mye bedre. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står foran en murvegg. Hun ser til utover til siden. 

Nå skal jeg slappe av resten av kvelden. Jeg er ikke helt i form for tiden, har nok en infeksjon som smyger seg sakte men sikkert innpå. Åh håper ikke jeg blir dårligere før helgen fordi da skal jeg på årsmøte med nbfu wii.


Bildebeskrivelse: Guro Helene lener seg mot murveggen, hun har på sort singlett og en rød bukse. Hun ser skrått ned til siden


Bildebeskrivelse: Guro Helene lener ryggen til murveggenn. Hun har hodet på skakke, mens hun ser på kamera og smiler. Hun har på rød bukse og sort singlett.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

 

 

BILDER FRA SØNDAGENS OPPTUR

På grunn av bursdagen til mormor var vi så heldige å ha besøk over natten. Onkel og mine to fettere bodde over hos oss. Det er sjeldent de sover hos oss, ettersom både tante og onkel sine foreldre bor her i Kragerø. Men nå var det vår tur til å ha dette herlige besøket, det tror jeg vi samme pris på alle sammen inkludert Wilma også, faktisk. Wilma gikk stadig bort til Lavrans når han lå på gulvet, eller hvis vi holdt han på fanget. Hun har vært veldig nysgjerrig hver gang hun har truffet han. Hun lukter litt på hender og tær, og kikker noe veldig. Dette gjorde ikke Lavrans noe, tvert i mot, han lo og smilte hver gang hun kom bort. De var jo så herlige og skjønne. De to eldste guttene syntes nok det var mest stas å bruke tid sammen alene, og satt mye oppe for å spille. Vi fikk et glimt av de litt her og der da, heldigvis. 

På lørdag planla vi mest bursdagen. Familien "Ute i siste liten" bladde i albumer og laget quiz om vår mormor. Godt å få gjort det noen timer i forveien liksom, haha! 

På søndag tog jeg og mamma en formiddagstur alene. Vi hadde med oss lille Lavrans og Wilma ute på tur, og det var så nydelig. Jeg har aldri likt å gå tur, og har spesielt hatet det om vinteren. Men det er utrolig hvor mye en koselig barnevogn og liten hund kan hjelpe til. Da blir det plutselig så mye hyggeligere. 


Bildebeskrivelse: Lavrans spiser på hånden sin og ser på kamera med store øyne.

Mine to fine gutter, de er jeg så glad i altså


Bildebeskrivelse: Guro Helene sitter med Lavrans og August. Alle tre smiler til kamera. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene triller barnevogna og går med Wilma i bånd. Hun ser i kamera, og bildet er tatt fra siden 


Bildebeskrivelse: Guro Helene triller vogna og går med Wilma. Det er masse snø og is rundt. 

På turen møtte vi også denne herlige hunden. Den var gigantisk i forhold til Wilma, men så snill og forsiktig. Vi slapp de løs og lot de hilse på hverandre i snøen, og det gikk superbra. 

Bildebeskrivelse: De to hundene står i snøen og kikker på hverandre.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 


 
Abonner på youtubekanalen min for å få med deg alle videoer som kommer fremover. 

70 ÅR !!

På lørdag feiret vi mormors 70 årsdag. Jeg har allerede snakket litt om det på snapchat, men det var utrolig koselig. Jeg har alltid hatt et veldig nært forhold til mormor. Vi var nesten naboer under hele min oppvekst, og siden hun ikke jobbet var det alltid åpent hus. Hun har alltid vært der for meg når jeg har trengt det, og er veldig glad for at jeg har akkurat henne. "Håper vi har deg i 70 år til", som onkel sa i talen sin, haha. 
Det var som sagt en veldig koselig kveld. Med familien samla, og mange av hennes venner. Mange jeg ikke hadde truffet siden jeg var ganske liten, noen jeg bare har hørt om, og noen jeg selv er veldig glad i. Det var flere veldig fine taler, og jeg ble overtalt til å synge en sang for mormor. Det gikk vel så som så, men med et veldig lite kresent publikum så ble det greit likevel. Dessverre var jeg så opptatt av å kose meg hele kvelden at jeg glemte å ta bilder. noe vellykka fikk jeg, og de kommer her. 


Bildebeskrivelse: Ellinor ligger på et fang og gir Wilma(hunden) en stor klem. Hun ser på kamera og smiler. 


Bildebeskrivelse: Bursdagsbarnet Wenche står med sine barnebarn(Ellinor og August). De står ved kakebordet, mens de jubler og smiler. Wenche ler 


Bildebeskrivelse: (sort/hvitt) Guro Helene sitter på en stol i et pyntet lokale. Hun har på en stor og fluffy pelsjakke. Hun holder en bit av håret mens hun smiler til kamera

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

EN LITEN OPPDATERING

Den siste uken har jeg ikke blogget så bra, noe som er veldig dumt.. Det har skjedd en helt masse, i tillegg til at jeg ikke har vært i superform - derfor har jeg ikke hatt helt "energi" til å fokusere på bloggen, og på dere. Det synes jeg er veldig kjipt, for dette er jo noe jeg egentlig elsker å bruke tid på. 

Uansett, over til en liten oppdatering, for som sagt har det skjedd mye i det siste. På fredag hadde vi møte igjen med kommunen, statped, og en hel del. Vi fikk planlagt mye av hva som skal skje det neste året. Veldig deilig, da kan jeg roe meg litt og ikke tenke så alt for mye på akkurat den biten der. Det er jo noe som har vært et stressmoment for meg, så å få det vekk fra skuldrene er nydelig. I tillegg har vi kikket på leilighet, så nå skjer det myyyye mye spennende. Da lover jeg å oppdatere dere fremover, når det skjer noe. 


Bildebeskrivelse: Wilma sitter inni jakka til Nina og kikker ut. De sitter på kafe og drikker kaffe og spiser kake. 

Etter alle møtene var vi rimelig slitne, så da tok vi oss en kosetur på kafe. Jeg sov hos Christina samme natt, og det var sinnsykt koselig. Det er evigheter siden jeg har sove der sist. Men som sagt det var utrolig koselig. Nå har vi besøk av mine to fettere og onkel, de har sovet her i natt siden vi var i mormors 70 årslag i går, derfor vil jeg være litt sosial nå mens de først er her. Det kommer et innlegg om bursdagen litt senere i kveld. Men nå skal vi ut å bade! Vi snakkes ♥

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

NY HUND I FAMILIEN

Hei dere. Nå blogger jeg fra Oslo, og jeg er ganske så kaputt. I dag tidlig dro vi med buss fra Kragerø. Mamma skal på mør med nyreforeningen i morgen, i tillegg skal i besøke en venninne av meg som ligger på Rikshospitalet nå. 
Jeg er supersliten etter å ha gått rundt i Oslo. Utrolig hvordan noen tar hensyn og flytter sg når jeg bruker stokk, mens noen virker som om de målbevisst går rett på meg. Blir ganske sjokkert enkelte ganger. Heldigvis ser jeg litt og klarer å flytte meg før det er for sent. Men at det er jeg som skal stresse med det, og vike for mennesker fordi de er opptatte med å stå stille/snakke i telefonen/ sende melding eller whatever, det synes jeg er veldig spesielt. Nok om det nå, det kommer i en video. Her er det mye å ta tak i. 

I går hadde jeg også en helomvending på rommet mitt, jeg fikk i det minste begynt. Jeg holder på å rydde, og få alt i systemer. Så det blir lettere å finne frem, ikke bare bare det nei. 
På ettermiddagen besøkte vi tanta til mamma som har fått seg ny hund, utrolig koselig!! Den var utrolig snill, og det var koselig for Wilma å få hilse på en så stor og snill hund. 

Bildebeskrivelse: Guro Helene sitter i midten med en hund på hver side. En stor labrador, og en liten yorkshire terrier. 

VIDEOFILMING OG BRILLEPRØVING

Hei dere, sent innlegg fra meg i dag. På mandag hadde jeg ukens spørsmål som jeg jo har fast. Men utenom det har jeg ikke bloggen ordentlig siden lørdag. Jeg føler vel ikke jeg må gi dere noen "unnskyldning" for det. Jeg blogger når jeg har til og krefter, jeg regner jo med at ale har forståelse for det. Likevel vil jeg gjerne få ut innlegg hver dag. Men jeg vil heller levere noe bra, enn halvferdig. Så da vet dere det. ♥
I går postet jeg jo video, og har fått mye positivt tilbake etter det. Jeg vet at mange ikke abonnerer enda, så hvis du ikke har gjort det enda - klikk HER. Det er veldig fint om dere abonnerer så får dere med dere alt nytt som kommer, i tillegg får jeg en peiling på hvor mange som følger med. Du kan også sette på en innstilling som gjør at du får opp varsel når jeg legger ut noe nytt - så jeg anbefaler dere absolutt og abonnere nå med en gang. 

I går var jeg ute å spiste med min venninne Malene. Hun studerer i Trondheim, og det var en stund siden jeg hadde sett henne sist. Vi hadde med begge mødrene våre også, så det var utrolig utrolig hyggelig. Det er så fint med sånne venner man kanskje ikke snakker med hver dag, men som likevel er naturlig og deilig å henge med likevel. 

Bildebeskrivelse: Malene sitter ved et bord med tom tallerken. Hun ser mot kamera og smiler, mens hun drikker av et glass med sugerør

Og i dag har jeg vært med venninna mi Christina. Vi har bada, og filma video til dere(Wiii) Så det er bare å glede seg til det fremover. Jeg har også vært og lånt med meg briller hjem fra optikeren i dag. Jeg har filmet og vist det på snapchat i dag. Så legg til helene.vlogs hvis dere har lyst til å se det. 


Bildebeskrivelse: Christina sitter i jacuzzien. Hun ordner med håret sitt og kikker ut i luften. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥

MAT OG KOS I STAVANGER

Hei dere, på tide med enda en ny oppdatering her i fra Stavanger. I dag har vi hatt en skikkelig kosedag egentlig. Dagen startet med at Kamilla lagde pannekaker  til frokost. Til lunsj spiste vi nudler og kjeks, etterfulgt av gulrotkake til dessert. Noen timer senere lagde vi pizza. Så som dere skjønner, så har det gått i mye mat i dag og vært en rolig og slapp dag. Meeeen vi har ikke bare tatt det rolig heller. Hedda er også utrolig flink til å ta bilder, så vi har tatt litt forskjellig i dag - som jeg gleder meg masse til å vise dere senere. 


Bildebeskrivelse: Det er bilde av et frokostbord med pannekaker, og diverse pålegg. 


Bildebeskrivelse: Hedda spiser av en bolle med nudler. Hun ser i kamera og har nudler hengende ut av munnen sin. 


Bildebeskrivelse: På bordet står det gulrotkake og brus


Hedda og Guro Helene tar et bilde av seg selv. Hedda sitter bak Guro Helene. De klemmer og smiler til kamera. 


Bilebeskrivelse: Det ligger pizzs og tallerkener på bordet. Hånden til Guro Helene rekker hånden frem for å ta et stykke. Hun har en tatovering på håndleddet, som synes på bildet.

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

SPADAG & SHOPPING

I dag har vi vært på spa. Det var utrolig deilig med litt luksus i hverdagen. Spesielt etter alt stresset som har skjedd i det siste. Endelig er jeg her igjen, og får tilbringe kvalitetstid med min bestevenn igjen. Etter spadagen tok vi en shoppingrunde i byen. Det er ikke så mye mer enn det å skrive om, derfor har jeg tatt en del bilder å vise dere. Tro meg, vi tok bilder både vel og lenge, men det skjedde noe galt på hvert eneste ett av bildene. Enten var det lyset, eller vannet eller en rar grimase i fjeset - ja, dere skjønner poenget.  Her er i alle fall bildene vi tok. Nå skal vi spise taco, sammen med resten av gjengen til Hedda og Kamilla, de har jeg ikke sett siden i sommer, så det blir så koselig! 


Bildebeskrivelse: Guro Helene går ned badestigen til bassenget, med ryggen til kamera. Det er blått vann, og blått lys rundt i rommet. 


Bildebeskrivelse: Guro Helene står i bassenget med ryggen til. I bakgrunnen er det et boblebad og blått avslappende lys.


Bildebeskrivelse: Hedda står i boblebadet med ryggen til. Hun kikker utover bassengområdet. Det er blått avslappende lys i bakgrunnen. 


Bildebeskrivelse: Hedda ligger på bassengkanten. Bildet er tatt slik at det ser ut som Hedda ligger på vannet. Vannet er blått, veggen bak er laget av grå stein. 


Bildebeskrivelse: På bildet ser vi Guro Helene som er i vannet. Hun ser skrått ned i vannet, slik av vi kun ser skuldrene og håret. 


Bildebeskrivelse: Hedda og Guro Helene tar bilde av seg selv. Hedda strekker frem en arm, som dekker bildet halvveis. De smiler og ler, mens de ser på hverandre. 


Bildebeskrivelse: Bildet viser gamle stavanger. Det er hvite trehus på hver side, med en vei av brostein i midten. Det er blå himmel og fint vær. 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

 

STAVANGER

Nå var det vel på tide med en ny oppdatering her fra meg i Stavanger. I går kom jeg frem til Hedda og Kamilla i leiligheten dems. Jeg har ikke sett de på veldig veldig lenge. I dag har jeg og Hedda vært en tur på spa, jeg skal gå gjennom bildene nå, og dele et innlegg til med dere i løpet av kvelden. Nå skal vi slappe litt av før vi reiser videre til resten av Stavangerjentene for å spise. 


Bildebeskrivelse: På bordet ligger det lasagne, salat og vann. 


Bildebeskrivelse: Kamilla sitter ved bordet, og smiler mot kamera. Hedda står bak og gir henne en stor klem. 

 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

ENDELIG FREMME

Beklager for et utrolig sent innlegg i dag. Jeg lover dere, jeg har prøvd, så det skal ikke stå på det. Jeg har sitte på toget til Stavanger i flere timer nå, og først når det er 5 minutter igjen av turen - ja, da bestemte internettet seg for å(nesten) virke. Derfor fikk jeg ikke postet noen verdens ting før nå når jeg kom frem, ikke fikk jeg forhånd I natt skal jeg sove hos den fine fine familien min som bor i Stavanger. Det gleder jeg meg masse til. Har ikke sett de siden juleferien, og da var jeg ganske syk, så jeg fikk ikke så mye ut av det. Så nå gleder jeg meg til å se alle tre igjen, og spesielt lille Gustav selvfølgelig. Det er så herlig med barn, og man er jo spesielt glad i "sine egne". Jeg er ganske familiekjær av meg, og de gangene jeg kommer et par dager tidligere til Stavanger, eller reiser litt senere, er det så koselig å være på besøk der. Nå er jeg sinnsykt trøtt, og skal legge meg, men jeg måtte bare innom å si at jeg har kommet me frem, og at jeg føler meg i litt bedre form i dag. Det hadde vært deilig om denne infeksjonen her hadde klart å vente helt til søndag. Da blir jeg glad. I morgen skal jeg skrive om turen min på hjelpemiddelsentralen, og dele et par bilder fra besøket der. 
Det har vært en sinnsykt lang dag i dag, det har gått i ett siden klokka syv. Nå er jeg endelig fremme og skal legge meg til å sove. Gleder meg til en superkoselig dag i morgen, og fin helg videre. Vi snakkes!


Bildebeskrivelse: Guro Helene står ute i snøen. Hun har på seg en rød genser, og holder en del av håret mens hun ser mot kamera og smiler 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

HJELPEMIDDELSENTRALEN OG BILDEBESKRIVELSE

Hei dere, og tusen takk for alle fine meldinger etter gårsdagens innlegg. Dere er jammen i meg fine. Nå har jeg akkurat våknet. For dere som ikke kjenner meg, så våknet jeg som regel to ganger. Jeg står først opp av senga, går rundt som en zoombie i en halvtime før jeg har våknet nok til å starte dagen. 
Nå sitter jeg uansett bare og snakker litt med dere før jeg må begynne å pakke. Jeg liker faktisk å stå opp tidlig bare for å kunne ha en rolig og avslappa morgen. Jada, dere som kjenner meg ler sikkert nå og tenker "ikke jug på bloggen". Jeg er et vrak å få opp av senga, og jeg velger sjeldent å stå opp tidlig frivillig. Men når jeg først gjør det synes jeg det er ganske deilig. Det er nydelig å stresse litt ned, og starte dagen litt gradvis. 
Men dere, det jeg kom inn for å si. Jeg reiser til Stavanger i ettermiddag, wii! Jeg skal først besøke familie, og sove der en natt. Før jeg reiser videre til bestevenninna mi Hedda. 
Så i dag går dagen virkelig i ett. 
Nå reiser vi om ikke så lenge til hjelpemiddelsentralen, der jeg skal på utprøving av hjelpemiddeler. Jeg har ventet ganske lenge, men med masing og god hjelp fra statped, så skal jeg endelig dra dit. Jeg har egentlig ingen forventninger, og jeg har ingen anelse om hva som skal skje. Men jeg håper jo at det går bra, og at det er ganske nyttig da. At jeg finner ut noe lurt som jeg kan få bruk for videre, spesielt lesetv jeg kan bruke til det jeg har tenkt. Hvis jeg finner det, skal jeg fortelle dere mer senere. Jeg kommer til å vlogge hele dagen på snapchat, så hvis du vil få med deg mer enn det du leser her så følg meg gjerne. Jeg heter helene.vlogs der. 

Bildene er fra bursdagen til Marie, for et par måneder siden.

Bildebeskrivelse: Hedda og GuroHelene tar et bilde av seg selv. De har pyntet seg, og smiler mot kamera. 

Bildebeskrivelse: Hedda og GuroHelene holder sammen i en stor oppsats med ballonger, mens de ser på hverandre og ler. De har på seg pene klær.

En annen ting dere som jeg tenkte å spørre dere om er markering av bilder. Det vil si, jeg skal ikke spørre dere en gang. Jeg bare gjør det, også får dere synes hva dere vil, så tøff er jeg - neida. Men jeg vet mange blinde/svaksynte leser bloggen min. Det synes jeg er  koselig. Jeg bruker jo en del bilder på bloggen min, og fra så av kommer alle bildene til å inneholde en bildebeskrivelse, da kan alle få med seg alt som er med i innlegget, ikke bare en del av det. Så fra nå av kommer det til å stå en synstolket versjon under alle bildene mine. Håper dere er glad for det. Dere må veldig gjerne fortelle meg om det er noe med beskrivelsen jeg kan gjøre bedre eller annerledet. Jeg vant til å få ting beskrevet, ikke beskrive ting selv - haha!! 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

KRYSS FINGRENE SAMMEN MED MEG

Hei dere og god ettermiddag. I dag er jeg så sliten og slapp. Jeg har sovet dårlig de siste dagene, og det kjennes som det tar meg igjen nå. Jeg har sovet flere timer på ettermiddagen i dag. Føler meg ikke helt i form enda, og er redd for å at jeg brygger på en aldri så liten nyrebekkenbetennelse. Jeg vet at den kommer, det kjenner jeg lang vei, men jeg håper den kan vente litt med å bryte ut for fullt. Jeg skal til Stavanger i helgen, og det vil jeg absolutt ikke droppe. Det er så typisk, hver gang jeg skal noe jeg gleder meg skikkelig til - så blir jeg syk. Nå skal jeg ta noen prøver å sjekke hvordan det ligger ann. Jeg har i alle fall ikke hatt nyrebekkenbetennelse på nesten et halvt år nå, så uansett er det ikke verdens undergang. Før hadde jeg betennelser som dette minst en gang i måneden. Nå skal jeg først ta noen tester hjemme, så får vi se om det blir en tur på legevakta eller ikke.. 
Jeg skulle bare sove et par timer i stad, og våknet opp med vondt.. Som sagt typisk meg, men jeg krysser fingrene for at den klarer å holde seg i sjakk et par dager til, sånn at jeg får en fin helg som planlagt. 

Bildene er fra da vi var på festival i Stavanger i sommer. Ååå, som jeg vil tilbake, det er alt for lenge siden sist ♥ Kryss fingrene sammen med meg!!

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg♥♥ 

 

Youtube kanalen min finner du HER. 

 

NY SKITUR??

I dag prøvde jeg meg på skitur igjen, og det gikk mye bedre enn sist. Jeg har skaffa meg nye skisko, og nye bindinger. Det hjalp utrolig masse. Problemet i dag va at været var hvitt, og ikke blått. Jeg så ikke forskjell på himmel og snø, og jeg så ikke forskjell på om det gikk bortover, oppover eller nedover. 
Likevel gikk det mye bedre i dag enn forige gang. Mamma hadde lest seg litt opp på hvordan man skal ledsage på ski før vi dro I tillegg hadde jeg allerede gått på ski for par dager siden - så det var ikke så lenge siden sist heller. Wilma var med, og hun løp frem og tilbake og koste seg skikkelig. Jeg tror mange tror hun ikke klarer noen ting, siden hun er så liten, men hun er faktisk veldig fornøyd med  være med ut i snøen. 
Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, og kanskje hoppe en tur ut i jacuzien igjen i dag også. 
I morgen skal jeg til frisøren for å fikse litt opp. Jeg håper det blir bra, og jeg gleder meg til å vise dere hvordan det blir. 

 

//Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer og vlogging hver dag, og på facebook for å få med deg når det kommer nye innlegg ♥♥
  

 

BREKTE STAVER OG HUNDRE MINUSGRADER

I dag har jeg prøvd noe jeg ikke har gjort på flere år. Jeg har faktisk gått på ski!! Og dere, jeg skal love dere at det var litt av en tur. Det meste gikk gærnt og det er et under at jeg fikk en positiv opplevelse til slutt. Jeg har alltid hatt et litt anstrengt forhold til ski, spesielt de siste 10 årene. I dag hadde jeg bestemt meg for å gi det et ordentlig forsøk, en siste gang. Dere kan jo bare gjette hvordan det gikk. 

Som sagt har jeg holdt meg unna ski i noen år nå. Familien min har alltid vært vintermennesker som elsker ski, mens jeg har vært det stikk motsatte. Jeg har alltid hatt lyst til å spille kort på hytta i alle ferier, eller sette meg ned med kvikklunsj og kakao helst før vi har kommet til løypa i det hele tatt. For det første er ski kaldt og slitsomt, og ja det var vel det.. 
Uansett i dag skulle jeg prøve skikkelig. Jeg gikk ordentlig inn for å være positiv og sa til meg selv at "Juhu, ski! Nå skal jeg kose meg" . Allerede før jeg hadde fått på skoene ferdig begynte det. Skoene var altfor trange. De var umulige å lukke, og til slutt stod vi tre stykker for å klare å lukke skoene. Det har alltid vært noe galt med de skoa, men det hadde jo vi glemt siden sist. 
Da vi kom frem skulle jeg ta på skia, de helt nye skia mine. Og gjett hva, de virka ikke! Haha, bindingene ville ikke feste seg, og til slutt stod vi tre personer her også. Uansett hvor mye vi prøvde ville de ikke på, og jeg overdriver ikke når jeg sier at vi brukte over et kvarter. På den enkle oppgaven det er å ta på seg ski. 

I det turen begynner og vi faktisk begynner å gå går det opp for meg at det var en usedvanlig dårlig ide å ta med meg Wilma. Wilma veier ikke to kilo en gang, ho er bitteliten, og jeg er ingen erfaren skiløper. Jeg  hadde festet båndet i livet, og i mitt hode skulle hun løpe foran så jeg kunne konsentrere meg om å gå, men neida. Hun tusla bak, og ville vel egentlig helst hjem. Av og til rikka det i båndet, da hadde jeg gått litt for fort og Wilma hadde velta. Hun lå plutselig på ryggen med alle fire beina i været og kom ikke opp. Da måtte jeg tilbake, reise henne opp og fortsette. Dere kan se for dere at dette skjedde i alle fall hver hundre meter. I tillegg var jeg så iskald på hender, føtter og ansikt at jeg nesten ikke fikk bevegd meg. På toppen av det hele  var en bit av staven min knekt, og vipps så hadde jeg en normal stav, og en halv stav. 
Jeg av typen som blir lettere frustrert på ting enn på mennesker. Så alt dette kombinert med den skjærende kulda gjorde meg mildt sagt fly forbanna. Jeg var så sinna, jeg ringte mamma og sa at nå tar jeg taxi hjem, selger skia og går aldri ut på ski noengang igjen. I tillegg ble jeg så overrasket fordi jeg olutselig ikke kunne se sporet. Det gjorde det også vanskelig å gå med hund og hele pakka når alt bare er hvitt.  Jeg var så frustrert at jeg bare ville hjem og legge meg med en gang.

Heldigvis at jeg har tålmodig mamma, tante og Marie. Mamma og tante måtte komme tilbake fra sin treningstur. Mamma overtok mine staver, og ansvaret for Wilma. Endelig fikk hun løpe løs, og da hadde vi det vel litt bedre alle sammen. Jeg tør ikke ha henne løs, jeg har jo ikke noe sidesyn så det er vanskelig å følge med. Mamma måtte fikse vottene og skoa, og hun overtok skia til Marie som var full av kladder. Turen ble ikke som planlagt, men det var i alle fall en positiv slutt! Nå er jeg klar for skitur igjen likevel, og har ombestemt meg. Neste gang skal jeg heller være nøye med å sjekke alt utstyr før jeg drar, og for guds skyld holde bikkja hjemme. hahahah! 

Håper dere har hatt en bra lørdag alle sammen, så snakkes vi igjen i morgen. 

 

 

OPPDATERING FRA SYKESENGA

Hei hei dere, nå sitter jeg faktisk i senga på sykehuset og blogger. Jeg er her for å sjekke en vap som dessverre er blitt veldig vond. Jeg har ingen infeksjonstegn, og det er jo typisk meg å ha litt diffuse og blandede signaler. Uansett så har jeg vært på ultralyd og snakket med legen, og de fant heldigvis ingenting som var veldig galt. Vi krysser fingrene og håper at det gir seg, så jeg slipper å fjerne den. Jeg har allerede hatt to, så jeg vil helst slippe å gjennom enda en helt lik operasjon.
Tidligere i dag har jeg både rukket å ha møte med voksenopplæringa, ooooog hold dere fast - jobb! Jeg har aldri hatt en jobb før. Bortskjemte drittunge tenker dere sikkert nå, men det har en forklaring altså. På grunn av helseplager har jeg aldri kunnet hatt en ordentlig jobb som alle andre på min alder. Jeg jobbet som telefonselger en veldig kort periode da jeg var "liten", men det varte ikke lenge. På grunn av helsa har jeg hatt lite skole og jobb, og vært mye hjemme. Begge møtene i dag gikk så bra, så nå er jeg virkelig letta. Jeg har fått greie på at jeg får starte på voksenopplæringa for å ta studiekompetnsen der, selv om jeg egentlig er for ung. I tillegg skal jeg begynne å jobbe to ganger i uka, gjennom arbeidstrening (eller hva de kaller det formelt, ikke bli sinna på meg), gjennom Nav.
Jeg vil ikke si hvor jeg skal begynne å jobbe, men jeg kan si at det i alle fall er relevant for utdannelsen jeg skal ta. Så nå gleder jeg meg bare til å starte, å se om denne utdannelsen og jobben er noe for meg. 

Håper det går fint med alle dere i dag, nå skal jeg hjem å filme videoer til kanalen! Kom gjerne med forslag til konkrete videoer, utenom vlogs og introduksjon. Send meg forslagene på facebooksiden min her, eller snapchat her

 

 

 

NBFU OG UNGDOMSRÅD

I helgen var jeg på Nbfu konferansen, og jeg kan fortelle dere en ting helt klart og tydelig. Det er en så koselig og fantastisk gjeng. Det virket som at alle sammen kjente hverandre ganske godt fra før, men de tok meg så godt i mot. I tillegg til å ha det sosialt og hyggelig jobbet vi med prinsipprogrammet denne helgen. Vi snakket om utdanning, teknlogi, arbeid og hverdagsliv. Hvordan det er for blinde og svaksynte i forhold til andre. Og hvordan det er nå i forhold til før. Jeg må si jeg ble forferdelig overrasket da jeg hørte hvordan blinde og svaksynte har blitt behandlet opp gjennom tidene. Det har jeg faktisk litt lyst til å skrive et innlegg om senere, så dere får vente i spenning på det. Det kommer når jeg føler at jeg kan nok til å faktisk kunne formidle det videre. 
En av deltagerne jeg ble kjent med kunne mye om data og teknologi, og alt det der som jeg ikke kan. Han hjalp meg å lage min helt nye facebookside, om dere ikke allerede liker den, så kan dere klikke på facebookikonet nederst i innlegget for å komme dit. Der kommer det til å komme informasjon av og til, og der kan dere enkelt sende meg meldinger. Han anbefalte meg også å begynne med youtube, og sa han kunne hjelpe meg videre om jeg trengte det. Hva synes dere? Jeg synes faktisk det høres utrolig gøy ut, og kunne tenke meg det. Gjerne gi meg en liten tilbakemelding om dere ville sett på. Og gjerne kom med tips om hva dere ville sett. 

I går var jeg også på ungdomsrådet. Jeg sitter som nestleder i ungdomsrådet ved sykehuset telemark. Der tar vi opp saker, og diskuterer hvordan vi kan være med å gjøre sykehuset til et bedre sted for ungdom. Ungdom som av ulike grunner har hatt mye å gjøre med sykehuset, kan søke om å være med. For dere som har hørt om brukerutvalget, er vi en slags yngre gruppe av samme sjanger. For å si det litt enkelt forklart. I går hadde vi fått to nye medlemmer, og det var utrolig positivt å få de inn. Vi fikk jobbet godt i går, og har mye å ta tak i fremover. For å lese mer om ungdomsrådet, kan dere like facebooksiden vår. På facebooksiden vår kan dere også komme med tilbakemeldinger vi kan ta videre, eller forslag til saker vi kan jobbe med videre. Klikk på bildet under for å komme til siden vår. 

 

FØRSTE DAG PÅ NBFU KONFERANSEN

God formiddag alle sammen! 
Jeg har vært våken en god stund, men har vært på møte frem til nå. I går traff jeg nbfu, og hadde opplegg hele dagen sammen med dem. Det startet med en omvisning på stortinget. Vi ble fulgt rundt av en stortingsrepresentat som jobber med utdanning. Etter omvisningen hadde vi en samtale om hvordan utdanning kan bli bedre for blinde og svaksynte, noe som har en laang vei igjen å gå. 
På kvelden var vi sosiale og ble kjent alle sammen. Jeg kjente jo ingen av dem fra før av, men fikk et veldig godt inntrykk. 
Jeg tok ingen bilder dessverre. Når man prøver å bli kjent med helt nye folk er ikke det smarteste å trøkke et kamera opp i trynet på dem liksom. Men kaaanskje det blir et par bilder i dag, haha, hvem vet ? 
Dette er eneste bildet jeg har, det ble lagt ut på facebooksiden til Nbfu i går. 


Jeg må innrømme at dette kanskje må være et av de styggeste bildene av meg, noensinne. Men ja ja, det funker. Jeg har dårlig tid, og skal videre på lunsj! Forteller masse mer senere, det er en veldig interessant helg!

KVELDEN I GÅR


I går kom Tina en tur på kvelden. Vi har ikke vært sammen siden siste dagen min på rikshospitalet, så man kan vel trygt si at det var litt hyggeligere denne gangen. Vi trengte litt kvalitetstid, og prata sammen i mange timer. Nå sitter jeg og skal dra veldig snart. Jeg skal snart møte de andre jeg skal være sammen med i helgen. Det gleder jeg meg masse til! 
Vi snakkes.

//klemframeg

KONTROLL PÅ ULLEVÅL

Nå er jeg ferdig på kontrollen min på Ullevål, og jeg har tilbringe ettermiddagen min sammen med mine venninner Hanna og Nora På Ullevål gikk alt veldig fint. Jeg så litt bedre, noe som selvfølgelig var utrolig digg å vite. Jeg har jo følt det litt på meg og, men å få bekrefta det føles jo godt.

Når Jeg sier det er bedre, så betyr ikke det at det er normalt, synet kommer og går og lever helt sitt eget liv. Rimelig stress som dere kanskje skjønner. Uansett, RP diagnosen min ser ganske lik ut, så det er jo også en bra ting. De holder fortsatt på å sjekke meg mer da.. selv om jeg er fornøyd, og alt gikk bedre enn forventa så er det ikke perfekt. Det er jo ikke mer enn noen uker siden jeg mista synet sist. Så nå snakker de om det kan være en skade på synsnerven eller en genfeil som gjør dette. Men det vet jeg ikke nok om til å kunne fortelle om enda, så det får bli en annen gang. Nå sitter jeg i leiligheten hos Nora, sammen med Tina. Og vi skal spise mat og kose oss.

//klem fra meg

 

ULLEVÅL I MORGEN

Som sagt så reiser jeg til Ullevål tidlig i morgen. Jeg er akkurat ferdig med å pakke og klar til å gå i seng. Jeg tenkte faktisk å vlogge turen, så jeg håper den blir bra nok til å publiseres. Da jeg spurte om forslag til hva jeg kunne poste mer av fremover var flere youtubevideoer og vlogger noe som ble foreslått flere ganger. Så det skal jeg absolutt prøve å få til! Uansett har jeg med kamer, og skal prøve å ta bilder også. Jeg er skikkelig spent, men jeg gleder meg til å se hvordan alt går også. Jeg ble jo sluppet rett ut i det fri etter sjokkbeskeden. Og jeg har so sagt følt at noe av synet har blitt litt bedre. Blir fint å komme tilbake for å se hvordan det ligger ann. Etter Ullevål reiser jeg rett videre til en venninne, for å bli der til fredag. For på fredag skal jeg nemlig på Nbfu konferansen. Wæ, det blir gøy! Forige gang jeg var på arrangement med Nbfu ble jeg skikkelig godt tatt i mot, og det blir gøy å treffe enda fler nye folk denne gangen. 

Men før jeg reiser til Ullevål tenkte jeg å svare kort på noe av det jeg har blitt spurt mest om i det siste. Nemlig alt som har md synet mitt å gjøre. Dette er noe jeg kommer til å skrive ordentlige innlegg om, men siden jeg skal til øyeavdelingen i morgen, og kommer til å dele det med dere. Så er det jo litt rart at en stor del av dere ikke vet hva jeg feiler en gang. Jeg har en sykdom som heter Retinisis Pigmentosa. Det er en medfødt sykdom, en genfeil som har ruslet og gått hele livet. Noen kan ha denne genfeilen uten å merke noe til den i det hele tatt, noen er født blinde, noen blir pensjonister før de oppdager det, og noen er som meg - å får vite om dette i ungdomsårene eller barndommen. Som dere skjønner kommer denne sykdommen i alle varianter. Det er en netthinnesykdom som gjør at stavene og tappene i øyet gradvis dør. Det starter med mørkesynet, så går sidesynet og man får det som kikkertsyn. Dette skal jeg skrive om senere, men kort sagt har jeg aldri sett i mørket, og har en synsvinkel som er veldig mye mindre enn den de fleste av dere som leser dette har. I tillegg har jeg en skade på synsnerven som gjør at skarpsynet mitt også er nedsatt.  


Jeg hadde ingen bilder som passet inn i innlegget. Jeg skal jo ha et eget innlegg om tidligere opplevelser på Ullevål og øynene mine, så bilder kommer da. I mens får dere nyte synet av meg og mine aller beste jenter i bursdag for en stund siden. Se så skjønne de er da! Haha, goood natt alle sammen. Vi snakkes i morgen

 

EN FULLTIDSJOBB

Hei dere! Nå har jeg akkurat kommet hjem, og sitter iskald under masse pledd og kikker ut på det øsende regnet. Jeg har vært til fysioterapi i dag. Jeg er ute av huset hele tiden, for å gjøre sånne type ting. Jeg føler at jeg flyr fra møte til lege til fysio til møte igjen. Jeg juger ikke engang når jeg sier at det skjer noe hver eneste ukedag, det føles som en fulltidsjobb noen ganger. Spesielt er det kjipt når man sitter i telefoner hele dagen, eller tilbringer timevis på møter, men likevel føler man ikke kommer noe lenger. Det skjer ofte. Sitter på møte i mange timer og snakker om masse. Likevel er det hundre løse tråder når møtet er ferdig. Det er så mange instanser, og alt skal klaffe. Man må snike seg gjennom så mye forskjellige retningslinjer noen ganger, at jeg blir sprø.
Det passer ikke som hånd i hanske for å si det mildt. Det er så kronglete noen ganger. Åh, kunne man i det minste fått fikset alt på samme sted, så hadde det vært så mye enklere. Men neeeiiida, sånner det ikke. Heldigvis føler jeg at jeg får bedre hjelp nå enn det jeg har gjort på lenge, og det er jeg glad for. Likevel er det så mye greier å styre med. 
Det var heldigvis ikke tilfelle i dag da, men jeg trengte å få ut litt frustrasjon jeg har bært på en liten stund. I dag var jeg til fysioterapeut og fikk løsna litt opp i nakken min. Når man har RP går man konstant rundt og strammer alle muskler i kroppen, og det er ikke akkurat direkte digg for musklene. Så da er det godt å få løsna litt opp en gang i uka.  

Anywaysss, nå er det snart på tide å begynne å pakke. I morgen tidlig reiser vi til Oslo og øyeavdelingen på Ullevål. Det blir ganske spennende å høre hva de har å si. Jeg føler jo selv at synet har blitt litt bedre, så jeg er ganske spent på om det stemmer. Jeg skal være på Ullevåll før 10 i morgen tidlig, så vi må reise fra Kragerø rimelig tidlig. Jeg kommer til å være så sliten når dagen er ferdig i morgen. Øyeundersøkelser er jo over middels slitsomt for hodet, og det blir nok mye blending og bilder kan jeg tenke meg. Slenger med et par bilder fra bildene jeg tok av Wilma i går i den store snøhaugen.

 

klemklem